Πάτρα: Εκδικάζεται σήμερα η έφεση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Eκδικάζεται σήμερα στο Εφετείο της Πάτρας η έφεση κατά τις πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης του Πρωτοδικείου Ζακύνθου, για τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, για «συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου».

Το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» σε ανακοίνωσή του απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση έξω από το Εφετείο Πατρών και αναφέρει:

«Μιλάμε για πολιτικοσυνδικαλιστικη δίωξη του Συνάδελφου Μιχάλη Γιαννάκου, του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, επειδή η Ομοσπονδία μας, η ΠΟΕΔΗΝ ανέδειξε, ως είχε υποχρέωση, την επισφαλή λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, γεγονός που στοίχισε την ζωή σε μια γυναίκα μετά από εγχείρηση ρουτίνας και έθεσε σε κίνδυνο άλλους τέσσερις ασθενείς.

Διώκεται για συκοφαντική δυσφήμιση και διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου, για πραγματικά γεγονότα που είχαν αναστείλει επί πολύ την λειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, με αποφάσεις της Διοίκησης του Νοσοκομείου, των προσώπων δηλ. που τον διώκουν.

Διώκεται γιατί η ομοσπονδία μας ανέδειξε «το χειρουργικό σόου Πολάκη» ιδιώτη Ιατρού με περιφερόμενους ασθενείς, γιατρούς και υλικά από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που διώκεται ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. για τη συνδικαλιστική του δράση. Επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αφορμή τις κινητοποιήσεις της ομοσπονδίας μας στο Μέγαρο Μαξίμου και στο Υπουργείο Οικονομικών κλήθηκε από την Ασφάλεια, την Υποδιεύθυνση Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, ως «κατηγορούμενος» με τον μισό ποινικό κώδικα.

Βέβαια δεν είναι πρώτη και μοναδική φορά που διώκονται συνδικάτα και συνδικαλιστές για την δράση τους από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο μόνος.

Πάμπολλες οι περιπτώσεις παρεμβάσεων στην δικαιοσύνη ενάντια σε συνδικάτα και συνδικαλιστές, για συνδικαλιστικές δράσεις, από τους ψευτοαριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, όταν διοικούσαν το σύστημα.

Κλασική περίπτωση και ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας, ο οποίος οδηγεί στις εισαγγελικές αρχές το Δ.Σ του Σωματείου μας, για τις πρόσφατες κινητοποιήσεις μας, που ήταν απόρροια των δικών του παράνομων ενεργειών, ίσως και εσκεμμένων παράνομων επιλογών και κινήσεων, γεγονότα και που σαφώς θα ξεσκεπάσουμε άμεσα σε ειδική συνέντευξη τύπου.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας εκφράζει τη στήριξή του στον Συνάδελφο πρόεδρο της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν., ζητά την αθώωσή του και να σταματήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ κάθε δίωξη

σε βάρος του. Καλεί τους συναδέλφους εργαζόμενους να δώσουν το παρών την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019 – ημέρα Πανελλαδικής απεργίας – ώρα 9.00π.μ. έξω από το Εφετείο της Πάτρας.»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.