«Ναι» στη διάθεση ακριβών φαρμάκων από τα φαρμακεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θετική απόφαση έλαβαν οι Φαρμακοποιοί στη σημερινή μαραθώνια Γενική Συνέλευση του κλάδου, δίνοντας το “πράσινο” φως στο Υπουργείο Υγείας, να βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο της διάθεσης ακριβών φαρμάκων μέσω των ιδιωτικών Φαρμακείων.

Με 89 ψήφους υπέρ και 25 ψήφους κατά, και παρά τους υψηλούς τόνους που επικράτησαν στη μαραθώνια Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), η οποία διήρκησε περίπου 8 ώρες, οι Φαρμακοποιοί εξέδωσαν τελικά θετική απόφαση, δίνοντας την ευκαιρία στο Υπουργείο Υγείας να υλοποιήσει το σχέδιο της διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Σχέδιο, το οποίο αποτελεί προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης, αλλά και προσωπικό στοίχημα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ώστε να περιοριστεί η ταλαιπωρία των ασθενών, που μέχρι σήμερα συνωστίζονται σε ουρές στα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Το μέτρο, όπως αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί, θα αρχίσει από την πλευρά τους να ισχύει, από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν τα μηχανογραφικά συστήματα του ΕΟΠΥΥ, τα οποία θα υποστηρίξουν τη γραφειοκρατική διαδικασία της διαμονής των φαρμάκων. Όμως, οι δωρεάν υπηρεσίες που θα παρέχουν προς το κράτος, θα έχουν ημερομηνία λήξης.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.