Μοντέλο του Gucci διαμαρτύρεται στην πασαρέλα για τις ενδυμασίες – ζουρλομανδύες (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ενα μοντέλο διοργάνωσε διαμαρτυρία κατά τη διάρκεια της επίδειξης μόδας του οίκου Gucci στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου, όταν ξαφνικά όλα τα μοντέλα εμφανίστηκαν στην πασαρέλα πάνω σε έναν ιμάντα μεταφοράς, φορώντας ζουρλομανδύα.

Το μοντέλο Ayesha Tan Jones εμφανίστηκε στο show το βράδυ της Κυριακής, σήκωσε τα χέρια και στις παλάμες έγραφε «η ψυχική υγεία δεν είναι μόδα». Τα χέρια ήταν σηκωμένα καθόλη τη διάρκεια του show. Στη συνέχεια το μοντέλο δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο και μια λεζάντα που έγραφε: «Ως καλλιτέχνης και μοντέλο που έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες όσον αφορά την ψυχική υγεία και έχει οικογένεια και αγαπημένους που πέρασαν κατάθλιψη, άγχος, ήταν σκιζοφρενείς και είχαν διπολική διαταραχή, αυτό που συνέβη στην πασαρέλα πονάει και είναι σκληρό για έναν τόσο μεγάλο οίκο μόδας όπως ο Gucci να χρησιμοποιεί αυτόν τον συμβολισμό ως μια ιδέα για δημιουργία μιας ακόμα στιγμής της μόδας». Και πρόσθεσε: «Είναι κακόγουστο για τον οίκο να χρησιμοποιεί ζουρλομανδύες και άλλες ενδυμασίες που παραπέμπουν σε ασθενείς με ψυχική νόσο και μάλιστα τα μοντέλα να παρουσιάζονται πάνω σε ιμάντα μεταφοράς σαν να είναι κομμάτια κρέατος εργοστασίου. Το να παρουσιάζουν αυτές τις δυσκολίες είναι πεζό και προσβλητικό σε εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο που έχουν επηρεαστεί από αυτά τα θέματα».

Ο οίκος δεν είναι άγνωστος για την αντιπαράθεση που προκαλούν τα προϊόντα του. Τον Φεβρουάριο, απολογήθηκε και απέσυρε πουλόβερ με απεικόνιση μαύρων προσώπων που χαρακτηρίστηκε ρατσιστική κίνηση. Επιπλέον, πέρυσι, αντιμετώπισε έντονες κριτικές επειδή χρησιμοποίησε τουρμπάνι στο κεφάλι των μοντέλων.

Λίγο μετά την διαμαρτυρία του μοντέλο, ο Gucci δημοσίευσε μια φωτογραφία απο το show στο Instagram, εξηγώντας για ποιο λόγο αποφάσισε να παρουσιάσει αυτή τη σειρά ρούχων.

View this post on Instagram

Uniforms, utilitarian clothes, normative dress, including straitjackets, were included in the #GucciSS20 fashion show as the most extreme version of a uniform dictated by society and those who control it. These clothes were a statement for the fashion show and will not be sold. @alessandro_michele designed these blank-styled clothes to represent how through fashion, power is exercised over life, to eliminate self-expression. This power prescribes social norms, classifying and curbing identity. The Creative Director’s antidote is seen in the Gucci Spring Summer 2020 lineup of 89 looks, he has designed a collection that conveys fashion as a way to allow people to walk through fields of possibilities, cultivate beauty, make diversity sacrosanct and celebrate the self in expression and identity. #AlessandroMichele

A post shared by Gucci (@gucci) on

«Το show παρουσίασε πως η σημερινή κοινωνία μπορεί να έχει την ικανότητα να περιορίσει την ατομικότητα και πως ο Gucci μπορεί να είναι το αντίδοτο. Ηταν ένα ταξίδι από τον κομφορμισμό στην ελευθερία και την δημιουργικότητα. Οι στολές και οι ζουρλομανδύες συμπεριλήφθηκαν στην πασαρέλα ως η πιο ακραία εκδοχή περιορισμού που επιβάλλεται από την κοινωνία και εκείνους που την ελέγχουβ. Οι λευκές στολές λειτούργησαν ως μια δήλωση για την επίδειξη μόδας και μέρος μιας περφόρμανς».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.