ΜΜΕ Βόρειας Μακεδονίας: Ο Μητσοτάκης πίεσε τον Ζάεφ για τα εμπορικά σήματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο «μικροσκόπιο» βάζουν τα Μέσα Ενημέρωσης των Σκοπίων το πρώτο τετ α τετ που είχε ο Ζόραν Ζάεφ με τον Ελληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ άλλων, τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας επικεντρώνονται στην στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με την Συμφωνία των Πρεσπών, αφού ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε κατανοητό στον Ζόραν Ζάεφ ότι δεν θα την υπέγραφε, αλλά θα την σεβαστεί.

Στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά τα εμπορικά σήματα της γειτονικής χώρας εστίασε το alfa.mk. «Ο Μητσοτάκης πίεσε τον Ζάεφ για τα σήματα», είναι ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ για την συνάντηση των δύο ηγετών στο πλαίσιο εργασιών της συνόδου του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον ομόλογό του να μην υπάρξουν καθυστερήσεις που συνδέονται με πτυχές της συμφωνίας, πόσο μάλλον με το συγκεκριμένο ζήτημα. Να αναφερθεί ότι τουλάχιστον 300 εταιρείες στη γειτονικής χώρα θα πρέπει να τροποποιήσουν το «Made in Macedonia» που χρησιμοποιούν.

«O Ζάεφ συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη. Υποστήριξη της έναρξης διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε», αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας του τηλεοπτικού σταθμού Kanal 5, ενώ η ιστοσελίδα info.nk επικεντρώνεται περισσότερο στις ευχές του Σκοπιανού πρωθυπουργού στον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τη νίκη του στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.