Λίγα -χρήσιμα- λόγια, για την τραγωδία στα Γλυκά Νερά…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μετά την τραγωδία με το ροτβάιλερ, στα Γλυκά Νερά, που έλαβε και δικαίως πανελλήνιες διαστάσεις, καθότι χάθηκε άδοξα μια αθώα ψυχή, ένα βρέφος δυο μηνών, η γνωστή Πατρινή αρχιτέκτων Αγγελική Τσονάκα, ανήρτησε ένα άκρως χρήσιμο κείμενο, για όλους μας, με σχετικές, υποστηρικτικές φωτογραφίες:

«Η Βασιλική και ο Σταμάτης παίζουν με την φίλη τους την Berry.
Από τότε που γεννήθηκαν κάνουν παρέα.
Προσέξτε όμως!
Ποτέ δεν έχουν μείνει εντελώς μόνα τους με την Berry, όπως και με οποιοδήποτε άλλο σκύλο. Είναι σίγουρο ότι η Berry δεν θα τους έκανε ποτέ κακό. Όσο σίγουροι όμως και να είμαστε πρέπει να τηρούμε τον κανόνα.
Κι ο κανόνας λέει ότι ποτέ, ειδικά τα μικρά παιδιά, δεν θα πρέπει να μένουν εντελώς μόνα τους με τον σκύλο μας, ανεξαρτήτως μεγέθους και ράτσας. Μια ξαφνική κίνηση, μια μυρωδιά, ένας θόρυβος μπορεί να είναι η αφορμή ο σκύλος μας να έχει μια απρόβλεπτη αντίδραση. Και στη συνέχεια τα παιδιά με τις φοβισμένες κινήσεις τους, τις φωνές τους ή το κλάμα τους μπορούν να πυροδοτήσουν μια επιθετική συμπεριφορά. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε με τους σκύλους που δεν έχουν μάθει να ζουν με παιδιά και ξαφνικά στο σπίτι εμφανίζεται ένα παιδί ή ένα μωρό.
Τα παιδιά μας έχουν πολλά να κερδίσουν από αυτή τη συμβίωση. Αλλά κινδυνεύουμε να χάσουμε τα πάντα αν εμείς οι γονείς δεν είμαστε προσεκτικοί και δεν τηρούμε τον κανόνα: η ματιά μας πρέπει να υπάρχει πάντα στον χώρο που υπάρχει σκυλί και παιδί.

Η επιθετικότητα των σκύλων δεν είναι μέρος της προσωπικότητάς τους. Καθορίζεται από την εκπαίδευσή τους, τα βιώματα τους και τελικά τον χαρακτήρα των ιδιοκτητών τους».

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.