Λέρος: Εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων για την κλοπή όπλων – Πληροφορίες ότι ομολόγησε ο ένας ύποπτος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού σε ανακοίνωσή του κρατά ακόμη χαμηλούς τόνους, σημειώνοντας ότι η προανακριτική διαδικασία συνεχίζεται υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας και πως το οριστικό αποτέλεσμά της αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας.
«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, γνωρίζεται ότι οι έρευνες αναφορικά με την υπόθεση της απώλειας στρατιωτικού υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ) από τις αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές αρχές, είναι σε πλήρη εξέλιξη. Υπό καθεστώς απόλυτης μυστικότητας, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία. Το οριστικό αποτέλεσμά της, αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της έρευνας» αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΝ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha ο ένας εκ των τριών υπόπτων «έσπασε» και φέρεται να ομολόγησε την κλοπή στο στρατόπεδο. Σύμφωνα με άλλη πηγή πληροφόρησης ωστόσο, την υπόθεση «ξεκλείδωσε» η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών κάποιων εκ των φερόμενων ως εμπλεκόμενων. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η εμπλοκή συγκεκριμένων προσώπων με την υπόθεση.

Όπως είχε γίνει γνωστό η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών κατάφερε να εντοπίσει και έχει στη διάθεση της τα άτομα που φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν αποθηκάριο που πήρε μετάθεση από την Λέρο σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκη) και δύο άτομα της Ομάδας Υποβρύχιων καταστροφών, οι οποίοι έχουν αποστρατευθεί.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει και διαθέσιμο βιντεοληπτικό υλικό από την στιγμή της κλοπής των όπλων και της απομάκρυνσής τους από τη μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρώην αποθηκάριος, μόνιμος υπαξιωματικός μαζί με δύο ΟΥΚάδες οι οποίοι υπηρετούσαν στη συγκεκριμένη Ναυτική Βάση, ζήτησαν από τον νυν αποθηκάριο πρόσβαση (κλειδιά και κωδικούς) στην αποθήκη όπου φυλάσσεται το πολεμικό υλικό με το πρόσχημα ότι θέλουν να κάνουν καταμέτρηση. Ο εν λόγω μόνιμος υπαξιωματικός πήρε μετάθεση στη Θεσσαλονίκη όπου και εντοπίστηκε και ανακρίνεται, ενώ αναζητούνται οι άλλοι δύο.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.