Κουτσούμπας: Το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Το φεστιβάλ αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους, γιατί όταν όλοι τους λένε ότι “δεν αλλάζουν τα πράγματα”, αυτό προβάλλει άλλη άποψη: με τους αγώνες, τα όνειρά μας, την δύναμή μας μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα, τον Σοσιαλισμό» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, σε ομιλία του στη συγκέντρωση στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, στο Πάρκο Τρίτση.

«Κάθε νέος και νέα που αισθάνεται απέχθεια απέναντι στη σημερινή βαρβαρότητα έχει τη δική του θέση στη μάχη μαζί μας, με το βλέμμα καρφωμένο στην αλλαγή, στη νέα κοινωνία που έχουμε ανάγκη» πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι δύο μήνες μετά τις εκλογές η ΝΔ «μπήκε με φόρα, αποφασισμένη να τελειώνει με τις αντιλαϊκές εκκρεμότητες που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ» και απόδειξη είναι πως «το βαρέλι των αντιλαϊκών μέτρων δεν έχει πάτο, συνεχίζει να γεμίζει, να φορτώνει νέα βάρη στο λαό γιατί αυτό απαιτούν τα “ιερά κέρδη” των μεγαλοεπιχειρηματιών, η ένταση της εκμετάλλευσης, το άνοιγμα των νέων πεδίων για “επενδύσεις”».

«Από το λεγόμενο ”επιτελικό κράτος”, ένα κράτος δηλαδή στην υπηρεσία της εκμεταλλευτικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, μέχρι το νέο αναπτυξιακό νόμο που καταργεί τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, δίνει ένα ακόμα χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, και χαρίζει νέα προκλητικά προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους, η ΝΔ παραδίδει μαθήματα ταξικής πολιτικής» τόνισε.

Πρόσθεσε ότι «τα νέα σχέδια καταστολής του εργατικού και λαϊκού κινήματος που επεξεργάζεται, με τις εξαγγελίες για ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στα σωματεία ομολογούν ότι η εχθρική για το λαό πολιτική πάει χέρι χέρι με την καταστολή και την εργοδοτική τρομοκρατία, για να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης».

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε, αναφέροντας συγκεκριμένα παραδείγματα ότι «δεν υπάρχει τομέας, που ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει στρώσει το έδαφος στη κυβέρνηση της ΝΔ για να ξεδιπλώσει την αντιδραστική της πολιτική».

Όπως επισήμανε στη συνέχεια «η “ανάπτυξη για όλους” που λέει ο ένας, είναι εξίσου κάλπικη με τη “δίκαιη ανάπτυξη” που επικαλείται ο άλλος. Και οι δύο είναι γνήσιοι θιασώτες της βάρβαρης καπιταλιστικής ανάπτυξης που στηρίζεται πάνω στην εκμετάλλευση, τη διαρκή εποπτεία, τη δημιουργία των όρων μιας νέας κρίσης».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική είπε ότι «με μια φωνή κόμματα και επιτελεία του συστήματος μιλούν για τον αναβαθμισμένο ρόλο της χώρας μας στην περιοχή, για την Ελλάδα που είναι δήθεν νησίδα σταθερότητας και ασφάλειας, για να κρύψουν ότι στην ουσία, ακόμα πιο βαθιά και πολυπλόκαμα, έχει μπλέξει η χώρα μας στα επιθετικά σχέδια των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ».

Είπε πως όλοι αυτοί λένε στον λαό ότι «αν η Ελλάδα είναι το “καλό παιδί των ιμπεριαλιστών”, αν κάνει συμμαχίες με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, αν γεμίζει τη χώρα με βάσεις, αν δαπανά 4 δισ για ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, αν παραδώσει τον ορυκτό πλούτο σε μεγάλους ενεργειακούς κολοσσούς τότε ο λαός της θα ζει με ειρήνη και ασφάλεια, θα έχει την προστασία και τις πλάτες των ισχυρών συμμάχων».

Πρόσθεσε ότι αυτό που λένε είναι όχι μόνο ανιστόρητο, αλλά και πολύ επικίνδυνο γιατί εφησυχάζει το λαό σε μια περίοδο που όχι μόνο οξύνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, μαζί και η τουρκική προκλητικότητα με τα γνωστά σχέδια της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά και διεξάγεται ένα ολόκληρο παζάρι, η κατάληξη του οποίου μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

«Άλλωστε πάντα η ένταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο είναι όπλο, στα χέρια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ ΕΕ, για την άσκηση εκβιασμών στο εσωτερικό της κάθε χώρας, ώστε να προετοιμάζονται οι λαοί να δεχθούν αρνητικές για τα συμφέροντα τους “λύσεις”» είπε λέγοντας, στη συνέχεια, ότι τέτοιες λύσεις είναι για παράδειγμα «τα σχέδια συνδιαχείρισης του Αιγαίου, τα διχοτομικά σχέδια στην Κύπρο, που επισπεύδονται με την καθοδήγηση των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, για να προχωρήσουν απρόσκοπτα και τα σχέδια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων».

Στη συνέχεια της ομιλίας του είπε ότι το ΚΚΕ δεν εφησυχάζει επειδή «καταφέραμε να ξεπεράσουμε και τη Σκύλλα του αστισμού και τη Χάρυβδη του ρεφορμισμού, του οπορτουνισμού, ότι καταφέραμε να κρατήσουμε όρθιο το Κόμμα μας με συνεχή δράση, καθημερινή παρουσία στον αγώνα και στις πολιτικές εξελίξεις».

Είπε ότι η επεξεργασία του Προγράμματος και ιδιαίτερα η πολιτική στάση του ΚΚΕ «προκάλεσε συστηματική επίθεση εναντίον του όχι μόνο από τον ταξικό αντίπαλο, αλλά ύπουλα και επεξεργασμένα» και από τον οπορτουνισμό ο οποίος «από το 2012 και μετά επέλεξε να μας αντιμετωπίσει με κύριο όπλο τη στενοχώρια και την ανησυχία για το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα του 2012 και την απότομη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ τότε, που τον οδήγησε στην κυβερνητική εξουσία το 2015».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ τον κόσμο με ριζοσπαστική αγωνιστική διάθεση «που δεν πείθεται και αντιδρά στις εμμονές κατά του ΚΚΕ και παρά τις διαφωνίες του μαζί μας εκτιμά τη δράση μας και την προσπάθειά μας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.