“Κατέρρευσε” για ένα 8ωρο το “Εξοικονόμηση κατ’οίκον” – Β. Αϊβαλής: Αναξιόπιστο το Υπουργείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σχεδόν 5.000 αιτήσεις υπεβλήθησαν μέσα σε 1,5 ώρα από τη στιγμή που άνοιξε χθες η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον». Από τη 1.30 το μεσημέρι όμως και μετά η κατάσταση δυσκόλεψε αφού το σύστημα δεν ανταποκρίνονταν για να εξυπηρετηθούν μηχανικοί και πολίτες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου – Παράρτημα Δυτικής Ελλάδας Βασίλη Αϊβαλή

«Για άλλη μία φορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί αντιμετωπίζονται με τον χειρότερο τρόπο από το ίδιο το κράτος.  Για άλλη μία φορά το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος προδόθηκε από τα πληροφοριακά του συστήματα.

Για μιάμιση ώρα, επί τοις ουσίας, μπόρεσαν να γίνουν οι υποβολές στην πλατφόρμα του Υπουργείου για το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» (Β’ κύκλος), με καθυστερήσεις μεν, αλλά με αποδεκτό τρόπο.

Όμως από το μεσημέρι λίγο πριν τις 13.30 και μετά, το χάος…

Το σύστημα δεν ανταποκρίνονταν καθόλου στις εντολές των χρηστών, που αδίκως προσπαθούσαν «αποβάλλοντας» τους συνεχώς από την πλατφόρμα.

Από την άλλη μεριά, και ενώ το σύστημα δεν λειτουργούσε, οι ανακοινώσεις του Υπουργείου ανέφεραν ότι στις 16.00 είχαν υποβληθεί συνολικά 7.200 αιτήσεις. Επί τοις ουσίας όμως ο εν λόγω αριθμός είχε υποβληθεί σχεδόν μέχρι τις 13.30 (μέσα σε 1 ½ ώρα ήτοι 4.800 αιτήσεις/ώρα) αφού η πλατφόρμα μετά τις 13.30 δεν ανταποκρίνονταν.

Η ανωτέρω μη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διήρκησε σχεδόν μέχρι τις 21.30, όπου όταν επανήλθε οι πόροι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είχαν εξαντληθεί, χωρίς καμία προγενέστερη ενημερωτική ανακοίνωση,  και ενώ είχαν υποβληθεί συνολικά 8.797 αιτήσεις  (1597 σε οκτώ περίπου ώρες ήτοι 200 αιτήσεις/ώρα) όπως προκύπτει με νεότερη ανακοίνωση του Υπουργείου.

Αποτέλεσμα….

Για άλλη μια φορά χιλιάδες επιστήμονες μια ολόκληρη μέρα μπροστά σε έναν υπολογιστή χωρίς να μπορούν να υποβάλουν την δουλειά τους, σε μια πλατφόρμα που ουδέποτε απέδειξε την αξιοπιστία της, κάνοντας τους ίδιους τους μηχανικούς ασυνεπείς προς τους πελάτες τους.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο δεν ανέλαβε την ευθύνη της αποκλειστικά δικής του υπαιτιότητας για την δημιουργία της προαναφερθείσας κατάστασης εκδίδοντας αντίστοιχη ανακοίνωση και διακόπτοντας την διαδικασία υποβολής έως ότου επιλυθεί το πρόβλημα.

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο μεταφορτώνει στους ώμους των μηχανικών που συμμετείχαν στην διαδικασία τις αποκλειστικά δικές του ευθύνες για την απαράδεκτη λειτουργία του πληροφορικού του συστήματος δημιουργώντας τους έντονα προβλήματα απέναντι στους ενδιαφερόμενους πολίτες και εντολείς τους».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.