Κατά της γούνας…

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση (την οποία αλιεύσαμε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει λάβει εκατοντάδες likes), για μια ιδιαίτερη εκδήλωση μόδας στην Πάτρα… Στη φωτ. διακρίνεται η γνωστή σε όλους μας Αλεξάνδρα Δημοπούλου, μέλος του ΔΣ της ΠΦΠΟ:

«Η Ομοσπονδία μας είχε την ευκαιρία να αναδείξει τις θέσεις της κατά της χρήσης  της φυσικής γούνας και του δέρματος  στη  λαμπερή  επίδειξη μόδας με προσκεκλημένο τον εξαιρετικό σχεδιαστή ρούχων κ. Μάικ Νικολάτο, που διοργάνωσε στην Πάτρα η  Ελληνική Ένωση Αντιρρευματικού αγώνα (ΕΛΕΑΝΑ) με τίτλο  «ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΤΑΜΑΤΑ».

Στελέχη  της αλλά και του σωματείου της «Φιλόζωοι Εθελοντές Πάτρας είχαν  τη χαρά  να απολαύσουν τις ξεχωριστές δημιουργίες του, να δουντα   μοντέλα να παρελαύνουν με αμαξίδια ή χωρίς, και να δεχτούν τα θερμά του συγχαρητήρια  του  σχεδιαστή για το έργο της Ομοσπονδίας μας.

Ο κ. Μάικ Νικολάτος εκτός από το ιδιαίτερο ταλέντο του ξεχωρίζει για την ευαισθησία και την ηθική του καθώς είναι από τους πρώτους Έλληνες σχεδιαστές που έχει εξαιρέσει τη φυσική γούνα ως υλικό που ως γνωστόν προϋποθέτει βία, τρόμο, πόνο, και ισχυρή κακοποίηση των βιολογικών μας εταίρων, των ζώων.

Τον ευχαριστούμε για τη στάση του και επίσης για τη συμμετοχή του στην καμπάνια της Ομοσπονδίας μας με τίτλο «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΔΑ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑ»

https://pfpo.gr/?s=%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7+%CE%BC%CE%BF%CE%B4%CE%B1

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση υπενθυμίσαμε μπροστά στο κοινό τις θέσεις μας ότι τα γουνοφόρα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα,  που πεθαίνουν βασανιστικά για να πάρουμε τη γούνα τους.

Η ύπαρξη βιομηχανιών και παραγωγικών μονάδων τέτοιων δραστηριοτήτων βασίζεται στο βίαιο θάνατο εκατομμυρίων ζώων και αποτελεί εδώ και χρόνια φλέγον ζήτημα με πολλές διαστάσεις πέραν της ηθικής.

Μελέτες από επιστήμονες και ερευνητικούς οργανισμούς  τεκμηριώνουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις της  παραγωγής , επεξεργασίας και χρήσης γούνας  στην  υγεία των ανθρώπων αλλά και στο περιβάλλον.

Στο σύγχρονο κόσμο γίνονται όλο και περισσότερο κατακριτέες τέτοιες πρακτικές και επιλέγονται εναλλακτικές πιο φιλικές στο περιβάλλον, χωρίς βία και θάνατο.

Άλλωστε είναι σημαντικό πως και ο κ. Νικολάτος  τόνισε πως χρειάζεται ενημέρωση ώστε ο κόσμος να σταματήσει να ζητάει τέτοια υλικά που ενεργοποιούν τέτοιου είδους δραστηριότητες.

Ευχόμαστε ο καταξιωμένος αυτός σχεδιαστής να γίνει φωτεινό παράδειγμα στον κόσμο της Ελληνικής Μόδας αλλά και στην κοινωνία μας ευρύτερα.

Στον ίδιο ευχόμαστε καλή συνέχεια στις επιτυχίες του,πάντα μέσα από θεμελιώδεις ηθικές αξίες όπως επέλεξε, πάντα μέσα από την ομορφιά, τα φώτα και την αποδοχή».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.