Και βιβλίο από την Γκρέτα Τούνμπεργκ – Κυκλοφορεί την 1η Οκτωβρίου στην Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η Σουηδή ακτιβίστρια, η οποία με την στάση της και τον διαρκή της αγώνα για την κλιματική αλλαγή έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων και σύμβολο οικολογικής συνείδησης, αποφάσισε να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο.Παρά τα σημαντικά βραβεία και τις διακρίσεις που έχει λάβει για τον ακτιβισμό της, έχει δημιουργήσει και αρκετούς αντιπάλους όπως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο είχε την «ατυχία» να συναντήσει στην ομιλία που έδωσε στην Νέα Υόρκη, για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για το κλίμα.

Σε λίγες μέρες οι φίλοι της Γκρέτα Τούνμπεργκ θα έχουν την δυνατότητα να κρατάνε στα χέρια τους αυτό βιβλίο, το οποίο θα τους δώσει την δυνατότητα, να διαβάσουν όλες της τις ομιλίες.

Οι άνθρωποι που στηρίζουν το έργο της, με την έκδοση του βιβλίου της, μας προτρέπουν να ακούσουμε την φωνή της.

«Προς όλους εσάς που πιο πολύ φοβάστε τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε για την αποτροπή της καταστροφής, παρά την ίδια την καταστροφή.

Η σιωπή σας είναι το χειρότερο απ’ όλα.

Το μέλλον των επερχόμενων γενεών αφορά εσάς».

«Το «φαινόμενο Γκρέτα» εμφανίστηκε στις 20 Αυγούστου 2018 έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, όταν η μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, που πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, αποφάσισε να μην ξεκινήσει το σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της, αλλά αντ’ αυτού να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για την αδράνεια απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής».

«Από τότε έγινε η φωνή εκατομμυρίων συνομηλίκων της –της γενιάς που έχει τα περισσότερα να χάσει από την κλιματική αλλαγή–, οι οποίοι και ζητούν από τις κυβερνήσεις να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σωτηρία του πλανήτη τώρα, πριν να είναι πολύ αργά. Ταξιδεύοντας παντού, η Γκρέτα διαδίδει με κάθε τρόπο το μήνυμά της».

«Σε αυτό το βιβλίο βρίσκονται συγκεντρωμένες οι ομιλίες της, οι οποίες έχουν παρακινήσει, εμπνεύσει και συγκινήσει εκατομμύρια παιδιά, αλλά και μεγάλους σε όλο τον κόσμο».

Μια συγκλονιστική κραυγή αφύπνισης προς όλους μας.

Το βιβλίο της Γκρέτα Θούνμπεργκ, με τίτλο, «Γκρέτα Θούνμπεργκ – Η ζωή μας είναι χέρια σας», στα κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία την 1η Οκτωβρίου, από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.