Εύβοια: Μεγάλη επιχείρηση της ΕΜΑΚ για την διάσωση κυνηγού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για μια ακόμη φορά η 7η ΕΜΑΚ χρειάστηκε να συνδράμει στα δύσκολα! Σε συνεργασία με την Π.Υ Χαλκίδας κατάφερε μετά από πολύωρη και επίπονη επιχείρηση στα κακοτράχαλα βουνά της Εύβοιας και πιο συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο του Λημνιώνα να διασώσει κυνηγό (γνωστό πρώην ποδοσφαιριστή) ο οποίος για κακή του τύχη τραυματίστηκε την ώρα που κυνηγούσε.

Το συμβάν σημειώθηκε τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής με τον 43χρονο κυνηγό, που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή και έχει παίξει για χρόνια ποδόσφαιρο επαγγελματικά σε Χαλκίδα, Ηρακλή Ψαχνών, Δόξα Βύρωνα, Βύζαντα Μεγάρων, Προοδευτική, Αναγέννηση Άρτας, Απόλλων Σμύρνης, Πανελευσινιακό, Εθνικό Αστέρα κ.α, να τραυματίζεται.

Ο 43χρονος Μάριος υπέστη ολική ρήξη χιαστού, ενώ ήταν μόνος του στο σημείο που κυνηγούσε. Μάλιστα επειδή το κινητό του δεν είχε σήμα, σύρθηκε περίπου 500 μέτρα προκειμένου να καλέσει βοήθεια και να τον ακούσει η παρέα που κυνηγούσε μαζί του, αλλά σε άλλο σημείο του ορεινού όγκου. Μετά από λίγη ώρα κλήθηκε βοήθεια και αφού βρέθηκε στο σημείο αρχικά η Π.Υ Χαλκίδας για το δύσκολο της υπόθεσης κλήθηκε και η 7η ΕΜΑΚ που είναι υπεύθυνη για κάθε συμβάν σε ορεινό όγκο στην Στερεά.

Το σημείο ήταν ιδιαίτερα δύσβατο, σε υψόμετρο πάνω από 1000 μέτρα και είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ από την Λαμία χρειάστηκε να περπατήσει περίπου 2,5 ώρες ώστε να προσεγγίσει τον πρώην ποδοσφαιριστή. Αφού έφτασαν στο σημείο και τον έβαλαν στο φορείο -και ενώ είχε νυχτώσει- επέστρεψαν λίγο πριν τις 02.00 τα μεσάνυχτα στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.