Δυτ. Ελλάδα: Σε έξαρση και πάλι οι τηλεφωνικές απάτες – Συμβουλές από την ΕΛ.ΑΣ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η σπείρα που επιχειρεί να εξαπατήσει πολίτες με τα εφιαλτικά τηλεφωνήματα για την δήθεν εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων σε τροχαία ατυχήματα ξαναχτύπησε. Τις τελευταίες ώρες δεκάδες είναι οι περιπτώσεις που καταγγέλλονται στην ασφάλεια Πατρών.

Επειδή οι τηλεφωνικές απάτες είναι σε έξαρση και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν οικονομικό αποτέλεσμα γι’ αυτούς που βρίσκονται πίσω από αυτούς, η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει και προειδοποιεί τους πολίτες σε τακτά χρονικά διαστήματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να μην αναφέρουν προσωπικά τους στοιχεία ή κωδικούς για χρηματικές συναλλαγές.

Συνήθως οι δράστες με πρόφαση τροχαίου ατυχήματος, έκτακτης νοσηλείας συγγενικού τους προσώπου και πολλά άλλα προσπαθούν να αποσπάσουν μικρά ή μεγάλα χρηματικά ποσά, έχοντας εκτιμήσεις την οικονομική κατάσταση του θύματος.

Στόχος των δραστών είναι γονείς με παιδιά που σπουδάζουν σε άλλες πόλεις και ηλικιωμένοι.

Η αστυνομία προειδοποιεί και επισημαίνει ότι ο αποδέκτης μιας τέτοιας κλήσης θα πρέπει να διατηρήσει την ψυχραιμία του ώστε να μπορέσει να τη διαχειριστεί σωστά.

Αν το τηλεφώνημα αφορά κάποιο συγγενικό του πρόσωπο θα πρέπει να επικοινωνήσει άμεσα μαζί του για να επιβεβαιώσει ότι πρόκειται για απάτη.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να δώσει χρήματα και φυσικά να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.