Διοικητής ΟΑΕΔ: Δεν θα δοθεί παράταση για την Κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο υφιστάμενο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για 30.333 ωφελούμενους σε δήμους και περιφέρειες, αυτό υπογράμμισε σε δηλώσεις του  ο Διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

«Σχεδιάζουμε ένα νέο 8μηνο κοινωφελές πρόγραμμα για 35.000 θέσεις, στοχευμένο για αδύναμες ομάδες, ειδικά για μακροχρόνια ανέργους… Αυτό που λήγει τώρα, εμείς σχεδιάζουμε ένα καινούργιο. Δεν θα γίνει παράταση του υφιστάμενου», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτοψάλτης στον ΑΝΤ1.

Γεγονός που σημαίνει πως και πάλι τόσο ο Δήμος της Πάτρας, όσο και άλλοι Δήμοι της χώρας θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να καλύψουν τα κενά προσωπικού που αντιμετωπίζουν!

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Να σημειωθεί ότι προ ημερών διοργανώθηκε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας από την Παναττική Επιτροπή Εργαζομένων στην «κοινωφελή εργασία» του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. «Θέλουμε δουλειά με δικαιώματα και όχι ανεργία», ήταν το σύνθημα στο πανό της Επιτροπής, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα μετρούν αυτήν την περίοδο αντίστροφα τις μέρες που τους απομένουν μέχρι να ξαναβρεθούν στην ανεργία, καθώς το πρόγραμμα μετά την τετράμηνη παράτασή του φτάνει στο τέλος του.

Στην «κανονικότητα» κυβέρνησης και δημοτικών αρχών και τις επιπτώσεις της για τους εργαζόμενους αναφέρθηκε ο Γιώργος Λάζαρης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής. Υπενθύμισε ότι τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με αποτέλεσμα την υποστελέχωση των υπηρεσιών σε όλους τους τομείς, τα κενά και τις ελλείψεις που «μπαλώνονται» με «ευέλικτους» εργαζόμενους, όπως οι εργαζόμενοι μέσα από το πρόγραμμα της «κοινωφελούς εργασίας». «Οι ανάγκες είναι τεράστιες. Αυτό το αναγνωρίζουν και οι ίδιοι», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα». Όπως εξήγησε, απέναντι στο αίτημα για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών βρίσκονται οι αντεργατικοί νόμοι, ενώ υπενθύμισε τις κινητοποιήσεις σωματείων για την κατάργηση του άρθρου 103 του Συντάγματος που εμποδίζει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

«Για τους δήμους και τις Περιφέρειες είμαστε «τζάμπα κρέας»», τόνισε η Κατερίνα Ζερβού, μέλος της Παναττικής Επιτροπής. «Η δουλειά μας μέσα στα κοινωφελή προγράμματα που έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης μεταφράζεται σε συνεχή εναλλαγή εργασιακών χώρων και ειδικοτήτων, με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο», υπογράμμισε, με «μισθούς πείνας» και τις ελλείψεις Μέσων Ατομικής Προστασίας να αποτελούν την καθημερινότητα για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Όσο για την επιμήκυνση του προγράμματος, όπως σχολίασε, υπήρξε μια ανακούφιση η οποία όμως απλά μετέθεσε το πρόβλημα χιλιάδων εργαζομένων. Έτσι, το επόμενο διάστημα τους περιμένει η επιστροφή στην ανεργία, χωρίς να δικαιούνται όλοι τους ακόμα και το πενιχρό επίδομα ανεργίας. «Αυτή η ομηρία και η εργασιακή ανασφάλεια πρέπει να τελειώσει», κατέληξε και κάλεσε τους συναδέλφους της να συνεχίσουν και να εντείνουν τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξουν αντιδράσεις από τους χιλιάδες οφελούμενους του προγράμματος που θα βρεθούν και πάλι στην ανεργία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.