Αύγουστος Κορτώ για τη λίστα παιχνιδιών στο νηπιαγωγείο: «Έπαιζα με αυτοκινητάκια, μολαταύτα βγήκα αδερφάρα»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έχει ήδη ξεκινήσει θέμα με τηνλίστα παιχνιδιών των παιδιών στο νηπιαγωγείο ότι είναι σεξιστική και άλλα τέτοια… ωραία.

Φυσικά έλαβε θέση επ’ αυτού και ο γνωστός συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ, ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Αυτή τη φορά, ο συγγραφέας, με αφορμή τη λίστα νηπιαγωγείου που έγινε viral και καλεί τα αγόρια να φέρουν ό,τι παιχνίδι θέλουν και τα κορίτσια κουζινικά και λούτρινα, θυμάται τα δικά του παιχνίδια.

Ο Αύγουστος Κορτώ, μάλιστα, χαρακτηρίζει «αηδία» τη λίστα. Το σχόλιό του, όπως και οι περισσότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συγκέντρωσε πάνω από 16.000 likes.

Η ανάρτηση του Αύγουστου Κορτώ:

Με αφορμή την αηδία του νηπιαγωγείου που κυκλοφορεί – όπου τα αγοράκια φέρνουν Ο,ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ και τα κοριτσάκια πρέπει να ‘ρθουν εξοπλισμένα με κουζινικά, μπουγαδόσκοινα και βουρτσάκια χέστρας – έχω να καταθέσω την εξής απλή καίτοι συντριπτική περίπτωση πανωλεθρίας των (πάντα φαιδρών, πάντα τυραννικών κι αποτυχημένων) έμφυλων στερεοτύπων.

Όταν ήμουν μικράκι, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν ο κούκλος Skeletor, κι έπειτα τα αυτοκινητάκια μου, οι πλαστικοί δεινόσαυροι, και μια φωσφοριζέ μπάλα από καρότσα Ντάτσουν. Διάβαζα με λύσσα το 4 Τροχοί του μπαμπά μου, μάζευα αυτοκόλλητα Μουντιάλ σαν παρλιακό, και το ίνδαλμά μου ήταν ο τεράστιος γείτονάς μας (Καλαμαριώτης γαρ) Νίκος Γκάλης.

ΚΑΙ ΜΟΛΑΤΑΥΤΑ ΒΓΗΚΑ ΑΔΕΡΦΑΡΑ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.