Ανακάλυψαν… «αρχαίο smartphone» στη «Ρωσική Ατλαντίδα» στη Σιβηρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πρόκειται για ένα εύρημα το οποίο ταιριάζει «κουτί» στις θεωρίες περί «αρχαίων αστροναυτών» : Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Siberian Times, το οποίο συνοδεύεται από τις σχετικές φωτογραφίες,αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ένα αντικείμενο το οποίο μοιάζει με «αρχαίο smartphone» στην αποκαλούμενη «Ρωσική Ατλαντίδα»- μια περιοχή στη Δημοκρατία της Τιβά στη Σιβηρία, στην οποία βρίσκονται πολλοί τύμβοι και βρίσκεται κάτω από νερά για το μεγαλύτερο μέρος του έτους (αναδύεται για μερικές εβδομάδες κάθε χρόνο).

Το μαύρο αντικείμενο είναι στην πραγματικότητα μία μεγάλη (18x19 εκατοστά) αγκράφα, διακοσμημένη με πετράδια.Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους αρχαιολόγους να μιλούν χιουμοριστικά για ένα «iPhone» από τον τάφο της «Νατάσα»- της γυναίκας που είχε ταφεί στον συγκεκριμένο τύμβο.

«Η ταφή της “Νατάσα” με ένα iPhone της εποχής των Ξιονγκνού παραμένει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σε αυτόν τον χώρο» αναφέρει ο αρχαιολόγος Πάβελ Λέους στο πλαίσιο σχετικού δημοσιεύματος γύρω από τα ευρήματα αρχαιολογικών αποστολών στον χώρο ταφής του Άλα- Τέι.

Η ζώνη ήταν διακοσμημένη με αρχαία κινεζικά νομίσματα που βοήθησαν τους αρχαιολόγους στη χρονολόγησή της: Εκτιμάται πως η ηλικία της ανέρχεται γύρω στα 2.100 χρόνια.

Το αντικείμενο είχε ανακαλυφθεί το 2016 στη νεκρόπολη του Άλα-Τέι, στη Θάλασσα Σαγιάν, ένα μεγάλο αποθετήριο υδάτων στον ποταμό Γενισέι, κοντά στο φράγμα Σαγιάνο- Σουσένσκαγια. Τα νερά απομακρύνονται τον Μάιο και τον Ιούνιο κάθε έτους, αποκαλύπτοντας τον πυθμένα, όπου έχουν βρεθεί τάφοι οι οποίοι χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού μέχρι την περίοδο του Τζένγκις Χαν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.