Τα ακίνητα που γλιτώνουν ΦΠΑ 24%

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την αναστολή του ΦΠΑ 24% στις νέες οικοδομές περιμένει η αγορά ακινήτων, προσδοκώντας αύξηση στις αγοραπωλησίες κατοικιών και κεφάλαια από το εξωτερικό που θα επενδυθούν στο εγχώριο real estate.

Το μέτρο αυτό που θα περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί εντός του Οκτωβρίου και αναμένεται να είναι άμεσης εφαρμογής με το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει να εντάξει στο καθεστώς της τριετούς αναστολής του ΦΠΑ, όχι μόνο για τις άδειες που θα εκδοθούν μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και τα ακίνητα των οποίων οι άδειες εκδόθηκαν από την αρχή του έτους.

Την ίδια στιγμή η αναστολή του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις εξετάζεται να ισχύσει και για τα αδιάθετα ακίνητα που κατασκευάστηκαν τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το σενάριο αυτό, σύμφωνα με Τα Νέα, συναντά αρκετές τεχνικές δυσκολίες.

Η αγορά αναμένει ότι ακίνητα που παραμένουν απούλητα στα χέρια των κατασκευαστών θα πωληθούν ευκολότερα. Εκτιμάται ότι σήμερα τα νεόδμητα αδιάθετα ακίνητα αγγίζουν τις 100.000.

Τα στοιχεία από μεσιτικά γραφεία δείχνουν ότι 7 στους 10 αγοραστές ακινήτων προτιμούν παλαιά ακίνητα ηλικίας άνω των 30 ετών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.