Αυτό είναι το ακριβότερο φλιτζάνι καφέ στον κόσμο: Κάνει πάνω από 800 ευρώ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όλοι γνωρίζουμε για την παλαίωση του κρασιού, την παλαίωση του καφέ όμως;

Αποτελεί ίσως το ακριβότερο φλιτζάνι καφέ στον κόσμο, αφού το πληρώνει κανείς 800 ευρώ! Το Münch, ένα μικρό καφενείο στην Οσάκα της Ιαπωνίας, που προσφέρει ένα φλιτζάνι καφέ 22 ετών!

Βέβαια για να το απολαύσει ο επισκέπτης του καφενείου, θα πρέπει να πληρώσει το ανάλογο αντίτιμο, που ανέρχεται στα 914 δολάρια ή περίπου τα οκτακόσια ευρώ. Η ιστορία του ακριβότερου καφέ χρονολογείται πριν από αρκετές δεκαετίες και μάλιστα συνέβη… κατά λάθος!

Ο Kanji Tanaka, ιδιοκτήτης και μοναδικός υπάλληλος του The Münch, χρησιμοποιούσε ένα τύπο παγωμένου καφέ που διατηρούσε στο ψυγείο του καφενείου, για να εξυπηρετεί τους πελάτες του. Κάποια στιγμή ανακάλυψε πως είχε αφήσει ξεχασμένη στο ψυγείο μία ποσότητα καφέ και μιας και δεν μπορούσε να την προσφέρει στους πελάτες του, αποφάσισε να την δοκιμάσει ο ίδιος.

Προς μεγάλη του έκπληξη ο καφές ήταν ακόμα πιο γευστικός από αυτόν που διατηρούσε για λίγες ημέρες στο ψυγείο!

Με αφορμή αυτό το μικρό λάθος, ο Kanji Tanaka ξεκίνησε να προσφέρει στους πελάτες του καφέ που διατηρούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ψυγείο ενώ σήμερα έχει εξελίξει πολύ τη εν λόγω εν τεχνική αλλά και τις ποσότητες που διατηρεί.

Σήμερα φυλάσσει μεγάλες ποσότητες καφέ σε δρύινα βαρέλια και χρονολογείται μέχρι και 22 χρόνια πίσω!

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.