ΑΔΕΔΥ Αχαΐας: Ναι στην απεργία της Τετάρτης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Συμμετοχή στη Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας. 

Η ανακοίνωση:

         To N.Tμ. ΑΔΕΔΥ Αχαΐας στα πλαίσιο της Απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για συνέχιση των κινητοποιήσεων την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 , καλεί όλπους τους εργαζόμενους του Δημόσιου Τομέα να πάρουν μέρος στη Στάση Εργασίας και να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση των Εργαζομένων σττις 11.00 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

            Αντιδρούμε στο Αναπτυξιακό νομοσχέδιο και στις αντεργατικές ρυθμίσεις για τα εργασιακά και το συνδικαλιστικό νόμο, που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ για ψήφιση στη Βουλή,

Να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα και το «αναπτυξιακό νομοσχέδιο».Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία και τη συλλογική δράση.
Κατάργηση της τροπολογίας Αχτσιόγλου για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία και όλων των αντιαπεργιακών νόμων. Θα καταργήσουμε στην πράξη όλες τις αντισυνδικαλιστικές ρυθμίσεις.
Να μην προωθηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Υπολογισμό της διετίας 2016 και 2017 στη μισθολογική εξέλιξη. Νέο μισθολόγιο για το 2020 που θα αποκαθιστά σταδιακά τα εισοδήματα, θα αίρει τις αδικίες και θα επαναφέρει το 13ο και 14ο μισθό.
Κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Λήψη μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους.
Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Όχι στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας στο Υπερταμείο. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Τετάρτη 2 Οκτώβρη στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας ,        Ώρα: 11.00 π.μ. 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.