Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα – Εκκενώθηκαν δύο χωριά (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Υπό έλεγχο τέθηκε το βράδυ της Τρίτης η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης, από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία, στη νότια Κέρκυρα. Η φωτιά πλησίασε επικίνδυνα τα σπίτια των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι, για τα οποία δόθηκε εντολή εκκένωσής τους.

Η πυρκαγιά οριοθετήθηκε έγκαιρα, προτού λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειές της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την συνδρομή των πετζετέλ και των πυροσβεστικών αεροσκαφών καναντέρ.
Η πύρινη λαίλαπα έχοντας ως σύμμαχο τον αέρα που φυσούσε στην περιοχή κατάφερε να φτάσει στις αυλές των σπιτιών ενώ στο πέρασμά της κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά.

Όπως ανέφερε στο ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, πλέον «η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια».
Η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας, Νικολέτα Πάνδη, έσωσε εντολή να μεταφερθούν οι κάτοικοι που δεν έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο με λεωφορεία του ΚΤΕΛ, προκείμενου να απομακρυνθούν από τα πύρινα μέτωπα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.