Βρετανία: Χρυσή τουαλέτα για τους επισκέπτες στο ανάκτορο Μπλένχαϊμ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μία χρυσή τουαλέτα 18 καρατίων, θα τοποθετηθεί στο ανάκτορο του Μπλένχάιμ και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους επισκέπτες του, με αυστηρό χρονικό όριο.

Η τουαλέτα, που δημιουργήθηκε από τον Ιταλό καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, θα παρουσιαστεί στο αρχοντικό του Οξφορντσάιρ τον Σεπτέμβριο.

Ο πλήρως λειτουργικός «θρόνος», θα είναι ανοικτός για δημόσια χρήση, αλλά θα επιβληθεί χρονικό όριο τριών λεπτών, ούτως ώστε να μειωθεί η ώρα αναμονής. Η χρυσή τουαλέτα, έχει τοποθετηθεί απέναντι από το δωμάτιο όπου γεννήθηκε ο Γουίνστον Τσόρτσιλ και οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων και θα μπορούν να την επισκεφθούν είκοσι άνθρωποι την ώρα. Το αντίτιμο των 27 λιρών (30 ευρώ), περιλαμβάνει βόλτα στους κήπους, πάρκινγκ καθώς και την επίσκεψη στο ανάκτορο.

Όταν η τουαλέτα έκανε την παρθενική της εμφάνιση στο μουσείο Γκούγκενχαϊμ, της Νέας Υόρκης το 2016, ήταν τόσο δημοφιλής, που οι άνθρωποι περίμεναν  ώρες στην ουρά προκειμένου να καθίσουν σε αυτή. Ο αριθμός των «επισκεπτών», υπολογίζεται πως έφτασε τις εκατό χιλιάδες.

Στο παρελθόν η χρυσή τουαλέτα είχε προσφερθεί στον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος είχε ζητήσει από το μουσείο να του δανείσει έναν πίνακα του Βαν Γκογκ, του 1888, αλλά το αίτημα του απορρίφθηκε και του προσέφεραν τον «θρόνο» του Κατελάν, που φέρει τον τίτλο «Αμερική».

Η τουαλέτα θα παραμείνει στο ανάκτορο έως τις 27 Οκτωβρίου και η τιμή της υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο λίρες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.