Τσίπρας: Το κράτος δεν είναι τσιφλίκι, ούτε φέουδο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου των σωμάτων επιθεώρησης της διοίκησης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε τον λόγο μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς και τη συνέχεια του κράτους.

«Τότε ήταν η μεγάλη η σπουδαιότητα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης επειδή λεγόταν Ρακιντζής. Τώρα που λέγεται Παπασπύρου δεν είναι μεγάλη η σπουδαιότητα και καταργούμε το θεσμό» σχολίασε ο κ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν ο βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τότε δεν υπήρχε ζήτημα κομματικοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σήμερα υπάρχει θέμα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Τσίπρας: Είναι μουσικός ο νέος διοικητής της ΕΥΠ;
Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, για την απόφαση να διορίσει επικεφαλής της ΕΥΠ τον Παναγιώτη Κοντολέοντα, σχετικά με το βιογραφικό του.

«Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς είναι ότι ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδές στο ανοιχτό πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Το πτυχίο αυτό μάλλον δεν έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ. Το μόνο πτυχίο που έχει αναγνωριστεί από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ένα πτυχίο μουσικής. Μήπως είναι μουσικός ο νέος διοικητής της ΕΥΠ», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραδίδει ένα κρίσιμο πόστο σε έναν άνθρωπο που έχει «ως μόνη περγαμηνή τη θητεία του σε εταιρεία security, η οποία μάλιστα έχει καταδικαστεί σε μεγάλα χρηματικά πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη δημιουργία καρτέλ στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης και από το ΣΕΠΕ για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο έργο φύλαξης του ΗΣΑΠ». «Το κράτος δεν είναι φέουδο, δεν είναι τσιφλίκι, εδώ θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Τσίπρας: Λαθροχειρία με τους μετακλητούς
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιχειρεί λαθροχειρία με τους μετακλητούς.

«Μέχρι το 2015, στην απογραφή των μετακλητών, δεν καταγράφονταν ειδικοί σύμβουλοι, επιστημονικοί συνεργάτες, εκτός από τους απλούς μετακλητούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι στο γραφείο του τότε υπουργού Υγείας κ. Βορίδη υπηρετούσαν 53 υπάλληλοι, από αυτούς 8 μετακλητοί. Σε όλα τα υπουργεία αυτό γινόταν. Εσείς κ. Μητσοτάκη αποχωρήσατε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 52 μετακλητούς υπαλλήλους. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου, ως υπουργός, είχε 12 μετακλητούς υπαλλήλους. Συνεπώς έχουμε μια λαθροχειρία, μια διαστρέβλωση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Στοχοποιήσατε αυτούς τους ανθρώπους. Ανακαλύψανε μέσω Facebook τα σκουλαρίκια, τα μαγιό που φορούσαν. Ερχεστε και με το καλημέρα συστήσατε θέσεις 700 μετακλητών υπαλλήλων. Αυξάνετε τις αποδοχές των μετακλητών, εκτοξεύοντας το δημοσιονομικό κόστος. Μειώνετε και τις προϋποθέσεις ώστε να είναι κάποιος συνεργάτης σε γραφείο υπουργού. Δεν απαιτείται πλέον πτυχίο ΑΕΙ. Ίσως αυτή την τροπολογία να τη χρειαστείτε για τον διοικητή της ΕΥΠ», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.

 

 

 

 

 

 

iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.