Τρεις ύποπτοι για τη φωτιά στην Εύβοια – Συλλήψεις εμπρηστών σε Καλαμάτα και Πύργο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ενδεχόμενο εμπρησμού εξετάζουν οι Αρχές στην Εύβοια, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, καθώς η πυρκαγιά ξέσπασε σε τρία διαφορετικά σημεία τα οποία μάλιστα προκάλεσαν ισάριθμες ανεξάρτητες εστίες φωτιάς κοντά στο σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στο καταφύγιο Αγριλίτσας που βρίσκεται πλησίον της μονής Μακρυμάλλης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου, εντοπίστηκαν ευρήματα που υποδεικνύουν εμπρησμό και στα τρία σημεία που εκδηλώθηκαν οι φωτιές. Όπως τόνισε ο αστυνομικός συντάκτης, έχουν εντοπιστεί είδη καύσης, στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών , τα οποία ενδεχομένως είχαν εύφλεκτο υγρό, συσσωρευμένη καύσιμη ύλη όπως κλαδιά και ξύλα ενώ βρέθηκαν και κάποια φιαλίδια υγραερίου τα οποία ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί αν όντως σχετίζονται με την εκδήλωση της μεγάλης πυρκαγιάς.

Επίσης, ανέφερε ότι τα κλιμάκια της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού φαίνεται να έχουν σχηματίσει το προφίλ τριών βασικών υπόπτων και μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να τους εξετάσουν. Πρόκειται για κατοίκους των περιοχών. Και οι τρεις έχουν παρουσιάσει άλλοθι ότι δεν βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο και στον τόπο κατοικίας τους την ημέρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Ο ένας εξ αυτών μάλιστα είναι ο ίδιος άνθρωπος που είχε κατηγορηθεί για την περσινή φωτιά στο χωριό Κοντοδεσπότι.

Συλλήψεις σε Πύργο και Καλαμάτα

Στο μεταξύ δύο συλλήψεις έγιναν σε Καλαμάτα και Πύργο, με την κατηγορία πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση προχώρησαν.

Συνελήφθη 52χρονος Έλληνας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για διαδοχικές εστίες πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην Παλαιά Εθνική Οδό Καλαμάτας – Τριπόλεως και σε ξερά χόρτα σε πρανές της Παλαιάς Εθνικής Οδού Τσακώνας – Καλού Νερού, του δήμου Οιχαλίας, στη Μεσσηνία.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, συνελήφθη και ένας 58χρονος Έλληνας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από πρόθεση, για την πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Παλαιοβαρβάσαινα του δήμου Πύργου, στην Ηλεία.

Συμπλοκή πυροσβεστών με εμπρηστή στον Πύργο

Μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες του ilialive.gr καθώς δεν έχει γίνει γνωστό επισήμως τίποτα για το περιστατικό, οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Π.Υ. Πύργου, εντόπισαν και προσήγαγάν τον 58χρονο ως ύποπτο. Κατά την προσαγωγή του στην υπηρεσία με όχημα της Πυροσβεστικής, αυτός όρμησε με απίστευτη μανία στον οδηγό και τους άλλους δύο πυροσβέστες, χτυπώντας τους. Ο οδηγός στην προσπάθειά του να τον αποφύγει και να αμυνθεί, σταμάτησε απότομα το όχημα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο υπηρεσιακό όχημα που ακολουθούσε ακριβώς πίσω.

Ο δράστης συνέχισε να είναι επιθετικός και εξαγριωμένος με αποτέλεσμα να λάβει διαστάσεις η συμπλοκή και κάποιοι από τους πυροσβέστες να τραυματιστούν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.