Η στάση Πελετίδη για τους Παράκτιους Αγώνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

του Ηρακλή Ρούπα

Μπορεί να διαφωνώ σε όλα με το Δήμαρχο της Πάτρας. Καλώς κάνει όμως και διαμαρτύρεται με τον τρόπο που διαμαρτύρεται. Η διοργάνωση αυτή των Παράκτιων ως αποτυχία εν αναμονή ή ως σκάνδαλο εν αναμονή μπορεί να χαρακτηρίζεται.
Παρά το γεγονός ότι είμαι παλαιός πρωταθλητής, αρνούμαι ό ίδιος δια της όποιας παρουσίας μου να νομιμοποιήσω την οργάνωση αυτή. Όφειλε όμως, ο καλός Δήμαρχος, να καταγγείλει νωρίτερα. Όφειλαν, επίσης, όλοι οι φορείς που, μέχρι πρότινος, αρέσκοντο στις φωτογραφίσεις, να καταγγείλουν το πρόβλημα. Αλλη μία χαμένη ευκαιρία για την Πάτρα. Τα υπόλοιπα περί θεσμικού του ρόλου ή ανάγκη επιτυχίας αποτελούν απλή υποκρισία ή διάθεση συγκάλυψης την επομένη των αγώνων.
Να θυμίσω βέβαια πως στις χαρές ανάληψης, στη φωτογραφία υπήρχαν και άλλοι θεσμικοί παράγοντες. Θετικοί υπήρξαν και υποψήφιοι δήμαρχοι. Κανείς δεν έχει αναφέρει τίποτα όμως από το 2018, ενώ εκ των θέσεών τους γνώριζαν το μέγεθος τους σκανδάλου. Ούτε και σήμερα παίρνουν θέση. Τα εκατομμύρια όμως, των αναθέσεων, κάποιοι γνωστοί / άγνωστοι θα τα καρπωθούν. Κάποιοι πάλι πολίτες -όλοι με ΑΦΜ και υποχρεώσεις στην εφορία και όχι μόνον- θα τα πληρώσουν.
Καιρός να αντιληφθούμε πως η κοροϊδία εκείνων που εκμεταλλεύονται τη συνολική απάθεια και το “πολιτικώς ορθό” πρέπει να σταματήσει. Καιρός όσοι βολευόντουσαν τόσα χρόνια με τις τοποθετήσεις τους σε θέσεις να αντιληφθούν πως καιρός είναι να επανέλθουν στην εργασία τους.
Ίσως αυτή να είναι η μοναδική φορά που ο κύριος Πελετίδης στέκεται με τη στάση του απέναντι σε μία οργανωτική φαρσοκωμωδία. Δυστυχώς το σκέφθηκε πολύ αργά. Ίσως νωρίτερα να προκαλούσε αντιδράσεις που θα κόστιζαν σε… ψήφους.  Τώρα απλά το συνολικό κόστος θα το επωμισθούμε όλοι εμείς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.