Σουβλάκια κοτόπουλο με ανανά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ζουμερά σουβλάκια κοτόπουλο με ανανά και πιπεριά ψητά σε σάλτσα μπάρμπεκιου

Συστατικά
2/3 φλ. σάλτσα μπάρμπεκιου
2/3 φλ. σάλτσα teriyaki
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
1 kg φιλέτο στήθος κοτόπουλο σε κύβους
2 φλ. φρέσκος ανανάς σε κύβους
1 κόκκινη πιπεριά σε καρέ
1 κρεμμύδι σε καρέ
2 κ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα μπολ ανακάτεψε τη σάλτσα μπάρμπεκιου με τη σάλτσα teriyaki, το σκόρδο και το τζίντζερ.
Αφαίρεσε μισό φλιτζάνι από το μείγμα και άφησέ το στο ψυγείο για το ψήσιμο.
Σε ένα μεγάλο πλαστικό σακουλάκι που κλείνει, ρίξε το κοτόπουλο σε κύβους και την υπόλοιπη σάλτσα.
Κλείσε το σακουλάκι, ανακίνησέ το για να ανακατευτεί το κοτόπουλο και άφησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες να μαριναριστεί.
Αφαίρεσε το κοτόπουλο από την σακούλα και πέρασέ το από σουβλάκια, βάζοντας ανάμεσα σε κάθε κομμάτι έναν κύβο ανανά, ένα καρέ κρεμμυδιού και ένα πιπεριάς.
Με ένα πινέλο άλειψε τα σουβλάκια με το ελαιόλαδο και προθέρμανε το φούρνο στο γκριλ.
Αλατοποιπέρωσε τα σουβλάκια, τοποθέτησέ τα στη σχάρα του ταψιού και ψήσε για στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.
Βγάλε τα σουβλάκια, άλειψέ τα με την σάλτσα που είχες κρατήσει στο ψυγείο και ψήσε για άλλα δύο λεπτά.
Σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.