Πυροσβεστική: 59 φωτιές σε 24 ώρες!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έτρεχε” και ευτυχώς… έφτανε η Πυροσβεστική. Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 59 φωτιές ξέσπασαν από χθες το απόγευμα. Οι σημαντικότερες ήταν σε Μαραθώνα και Ελαφόνησο. Συναγερμός και στο Ζούμπερι, εκκενώθηκαν προληπτικά οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα. 

Δεν… προλάβαινε να «τρέχει» σε φωτιές η Πυροσβεστική. Μόνο μέσα σε ένα 24ωρο, από τις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής έως τις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου ξέσπασαν 59 (!) δασικές περιοχές κατά τις οποίες επιχείρησαν συνολικά: 459 πυροσβέστες, 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και επτά PZL. Βοήθησαν 16 υδροφόρεςτων Περιφερειών και των Ο.Τ.Α. ένα ελικόπτερο του στρατού καθώς και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Φωτιές… παντού παρά τις προειδοποιήσεις! Κάηκαν Μαραθώνας, Ελαφόνησος, Ζούμπερι

Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Πλέον, οι σημαντικότερες φωτιές είναι σε ύφεση και έχουν οριοθετηθεί. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία της Πυροσβεστικής καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική:

1. Στην Ελαφόνησο επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Βοήθεια δίνουν και τέσσερις υδροφόρες Ο.Τ.Α.

2. Στον Μαραθώνα επιχειρούν 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 3 ομάδες του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα με τη βοήθεια από πέντε υδροφόρες της Περιφέρειας, τέσσερις υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντικά οχήματα.

Δεν ήταν όμως μόνο οι φωτιές σε Ελαφόνησο και Μαραθώνα που προκάλεσαν χθες (10.08.2019) συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Λίγο μετά τη φωτιά στο Μαραθώνα, ξέσπασε, λίγα χιλιόμετρα μακριά, φωτιά και στο Ζούμπερι, κοντά στις παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, οι οποίες εκκενώθηκαν αλλά μόνο να προληπτικούς λόγους. Στη φωτιά στο Ζούμπερι εστάλησαν 29 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 7 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα.

Τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις της περιοχής απομακρύνθηκαν, χωρίς να υπάρξει άμεσος κίνδυνος και μεταφέρθηκαν στην παραλία, μέχρι να γίνει κατάσβεση.

Τόσο στον Μαραθώνα όσο και στο Ζούμπερι βρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος μίλησε με τους υπευθύνους των κατασκηνώσεων και με τα παιδιά καθησυχάζοντας τους, ενώ για να νιώθουν ακόμα πιο ασφαλείς, έδωσε εντολή και μετέβη από τη θάλασσα σκάφος του Λιμενικού και περιπολεί μπροστά στην παραλία.

Εικόνες από τη φωτιά στο Ζούμπερι 

Η τρίτη φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στην Αττική ήταν αυτή στον Ασπρόπυργο. Έκαψε χαμηλή βλάστηση, σε οικοπεδικούς χώρους κοντά στο νεκροταφείο και έσπευσαν 45 πυροσβέστες με 20 οχήματα, μια ομάδα Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και δυο υδροφόρες της περιφέρειας.

Φωτιά και στην Κεφαλονιά

Δασική πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Σβωρονάτα Κεφαλονιάς, που απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς στο σημείο επιχείρησαν 5 οχήματα με 8 πυροσβέστες, ενώ για την κατάσβεση της βοηθούν και 8 άτομα πεζοπόρου τμήματος. Από τη φωτιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή ή το αεροδρόμιο του νησιού.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.