Πορείες διαμαρτυρίας για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν φοιτητές και συλλογικότητες στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές αντιδρούν για τις αλλαγές που επιφέρει στο πανεπιστημιακό άσυλο η σχετική διάταξη του υπουργείου Παιδείας στο διυπουργικό νομοσχέδιο.

Η πορεία που κατέληξε στη Βουλή, ξεκίνησε από τα Προπύλαια λίγο μετά τις 6:30 το απόγευμα. «Κάτω τα χέρια από το άσυλο», «Οι νόμοι καταργούνται στο πεζοδρόμιο», «Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν Παιδεία», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Στο διαδικτυακό κάλεσμά τους, οι φοιτητές διαμήνυαν ότι η πρόθεση της κυβέρνησης «να δώσει ένα σαφές μήνυμα καταστολής των αγώνων του φοιτητικού και λαϊκού κινήματος και τσακίσματος των συλλογικών μας κατακτήσεων ώστε να προωθήσει τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα της δεν θα περάσει. Θα είμαστε εκεί».

Συγκέντρωση για το άσυλο και στη Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου πραγματοποίησαν το απόγευμα στην Καμάρα, φοιτητές, μέλη φοιτητικών συλλογών και ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς (ΟΚΔΕ) και του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν μέσω των οδών Ιασονίδου και Ολύμπου και κατέληξαν έξω από το ΥΜΑΘ, όπου φώναξαν συνθήματα, μοίρασαν προκηρύξεις και αποχώρησαν.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.