Το «νέο πρόσωπο» του ρωσικού ΜΜΑ είναι η Ντάρια Νίρκοβα από τη Σιβηρία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ΜΜΑ και τα μαχητικά αθλήματα εν γένει είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στη Ρωσία, και ως εκ τούτου πολλά μεγάλα ονόματα του χώρου προέρχονται από τη χώρα, ή από άλλες χώρες- μέλη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης- μεταξύ των οποίων ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ και η Βαλεντίνα Σεβτσένκο. Λόγω της δημοτικότητας του αντικειμένου, υπάρχει πάντα «νέο αίμα»- και σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και η Ντάρια Νίρκοβα από την πόλη Κισελιόφσκ στο Κεμέροβο, όπου οι πεδιάδες της δυτικής Σιβηρίας συναντούν τα βουνά της νότιας Σιβηρίας.

Η Νίρκοβα έχει προκαλέσει αίσθηση στο ερασιτεχνικό ΜΜΑ της Ρωσίας και έχει διακριθεί και σε άλλα μαχητικά αθλήματα. Μιλώντας στο RT Sport, εξήγησε, μεταξύ άλλων τις διαφορές μεταξύ ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ΜΜΑ: «Συγκριτικά με το επαγγελματικό ΜΜΑ, οι κανόνες για το ερασιτεχνικό έχουν περισσότερους περιορισμούς, προκειμένου να είναι ασφαλείς οι αθλητές. Η διαφορά είναι στον εξοπλισμό. Επίσης, οποιοσδήποτε αθλητής έχει αγωνιστεί στο επαγγελματικό απαγορεύεται να συμμετέχει ως ερασιτέχνης. Το ερασιτεχνικό είναι η φάση πριν το επαγγελματικό, όπου αποφασίζεις αν θα παραμείνεις στους ερασιτέχνες ή αν θα πας στους επαγγελματίες».

Ερωτηθείσα για την πρόκληση του αθλητή του UFC Χένρι Σεούντο (πρωταθλητής featherweight και bantamweight) προς την Βαλεντίνα Σεβτσένκο για αγώνα με στόχο την ανάδειξη «intergender πρωταθλητή», η Νίρκοβα τη χαρακτήρισε ανοησία, καθώς οι άνδρες είναι απλά πιο δυνατοί σωματικά. «Αν ήμουν στη θέση της θα διοργάνωνα ένα sparring για σκοπούς προώθησης…αλλά σίγουρα δεν θα συμφωνούσα σε αγώνα. Για μένα όλοι έχουν τη θέση τους, οι άνδρες με τους άνδρες, οι γυναίκες με τις γυναίκες. Και, το λιγότερο, δεν θα ήταν αισθητικά ευχάριστο».

View this post on Instagram

✋🏼всем спорта .

A post shared by Дарья Олеговна Ныркова (@darya2101olegovna) on

Σε ερώτηση για το αν η ομορφιά παίζει ρόλο στους γυναικείους αγώνες, απάντησε πως «ίσως κάποιοι να επικεντρώνουν σε αυτό, εγώ προσωπικά εστιάζω στην τεχνική και τον επαγγελματισμό…στα σπορ, το πιο σημαντικό είναι τα σπορ».

Η ίδια δεν ξέρει αν θα ήθελε να περάσει στους επαγγελματίες, ενώ εξέφρασε την εκτίμησή της για τη Χόλι Χολμ, τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ και τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ.

View this post on Instagram

❤️🏝

A post shared by Дарья Олеговна Ныркова (@darya2101olegovna) on

«Άρχισα να προπονούμαι στα 13 και τώρα είμαι σχεδόν 28. Δεν με ενδιέφερε το ΜΜΑ, μου ζήτησαν να το δοκιμάσω μια φορά και μετά ήμουν γεμάτη με τόση ενέργεια για αυτό το άθλημα, ανακάλυψα όλα όσα δεν είχα στη ζωή μου πριν, το ερωτεύτηκα».

View this post on Instagram

Мы все чего-то ждём. Ждём, когда наступит Новый год, ждём своего дня рождения, ждём каникул, отпуска. Кто-то уже ждёт тот долгожданный день, когда перед глазами будет море и жаркая погода, а не вот это все. Мы ждём пятницу-субботу и радуемся, что неделя пролетела очень быстро. А ведь не неделя так быстро пролетает, быстро пролетает наша жизнь. В которой мы не ценя каждого дня, часа, секунды живем от праздника до праздника. От выходных до выходных…😔

A post shared by Дарья Олеговна Ныркова (@darya2101olegovna) on

View this post on Instagram

Да научитесь уже ловить кайф от своей жизни. Заставляйте себя думать о том, что радует, а не о мелочах, которые портят настроение. Можно ведь бесконечно ныть, ковыряться в себе, выпрашивать понимание и сочувствие. А можно просто полюбить то, что у тебя есть, сформировать цель и начать её достигать. Вот прямо сейчас, не усложняя жизнь терминами, стереотипами и сравнением себя с другими людьми. #кузбасссила#международныйфестивальбоевыхисскуств#ммадевушки#сибирскаякошка🐈

A post shared by Дарья Олеговна Ныркова (@darya2101olegovna) on

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.