Το μεγαλύτερο mural στην Ευρώπη είναι 25.000 τ.μ. και βρίσκεται στο Παρίσι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι Γάλλοι καλλιτέχνες δρόμου Ella & Pitr ολοκλήρωσαν το τελευταίο έργο τους στο Παρίσι, καλύπτοντας επιφάνεια 25.000 τετραγωνικών μέτρων και καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχαν οι ίδιοι από το 2015 με το έργο «Λίλιθ και Όλαφ» στη Νορβηγία, με εμβαδόν 21.000 τετραγωνικά μέτρα.

Το έργο τους έχει τίτλο «Quel temps fera-t-il demain?», που σημαίνει «Τι καιρό θα κάνει αύριο;» και αποτελεί μια συμβολική υπενθύμιση ή, αλλιώς το κεντρικό ερώτημα της επόμενης γενιάς για τον πλανήτη και την κλιματική αλλαγή.

Στο καινούργιο έργο, στο εκθεσιακό πάρκο της γαλλικής πρωτεύουσας, μια γιαγιά κοιτάζει νυσταλέα τ′ αυτοκίνητα που περνούν από τη διπλανή Περιφερειακή ενώ ο αέρας παρασύρει την πλαστική σακούλα της που «πετάει» πάνω από το κεφάλι της.

Οι Ella & Pitr απέκτησαν πρόσβαση στην οροφή του Συνεδριακού Κέντρου στο Paris Expo Porte de Versailles μέσω της Art en Ville, της ένωσης που φέρνει καλλιτέχνες σε επαφή με ιδιοκτήτες κτηρίων για να χρησιμοποιήσουν οι πρώτοι ως «καμβά» για τα έργα τους χώρους άνευ τωρινής χρήσης στην πόλη.

Το γνωστό δίδυμο ευχαρίστησε μέσω facebook «τους υπέροχους εθελοντές και φίλους που ήρθαν και χόρεψαν, τραγούδησαν και κοιμήθηκαν στην οροφή του κτιρίου» τις δέκα ημέρες που χρειάστηκαν μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.

Άλλα έργα των Ella & Pitr (σε Μόναχο, Σεντ Ετιέν -Γαλλία- και Ρώμη).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.