Μαδρίτη: Σύλληψη άνδρα που τράβηξε και ανέβασε online βίντεο κάτω από τις φούστες 555 γυναικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα σακίδιο το οποίο είχε διαμορφωθεί ειδικά για τη δουλειά και ένα «στρατηγικά» τοποθετημένο κινητό τηλέφωνο ήταν τα εργαλεία που χρησιμοποιούσε ένας 53χρονος Κολομβιανός στη Μαδρίτη προκειμένου να βιντεοσκοπεί γυναίκες κάτω από τις φούστες τους, χωρίς αυτές να το αντιλαμβάνονται.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της El Pais, τραβούσε τα βίντεο σε δημόσιους χώρους, όπως το μετρό, τα τρένα, σουπερμάρκετ κ.α. και στη συνέχεια τα ανέβαζε σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.
Η ισπανική αστυνομία εκτιμά πως κατάφερε να βιντεοσκοπήσει με αυτόν τον τρόπο 555 θύματα μέσα στα τελευταία χρόνια- μεταξύ των οποίων και ανήλικες- επιδιδόμενος στο αποκαλούμενο «upskirting». Εάν μπορούσε, κατέγραφε και τα πρόσωπά τους.
Ερευνητές της αστυνομίας διαπίστωσαν ότι είχε ανεβάσει το πρώτο του βίντεο τον Ιούλιο του 2018, ωστόσο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έκανε το ίδιο και στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας κάποια άλλη μέθοδο ή κάποια άλλη ιστοσελίδα.
Από πέρυσι είχε δημοσιεύσει 283 βίντεο, στα οποία φαίνονται 555 γυναίκες. Η ανάλυσή τους, σημειώνει η El Pais, υποδεικνύει ότι είχε τελειοποιήσει την τεχνική του, καθώς επιδιδόταν σε αυτήν επανειλημμένα. Ο ίδιος μάλιστα είχε κοινό: Το προφίλ που είχε δημιουργήσει είχε 3.519 συνδρομητές, 84.594 επισκέψεις και συνολικά 1.367.999 views στις αναρτήσεις του, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Ο συλληφθείς ζούσε στην περιοχή Ουσέρα στο νότιο τμήμα της ισπανικής πρωτεύουσας, και δούλευε σε μια αποθήκη. Για να τραβάει τα βίντεό του εκμεταλλευόταν τις μετακινήσεις του με μέσα μαζικής μεταφοράς, και έκανε την παραγωγή τους στον ελεύθερό του χρόνο. Ζούσε μόνος και, σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας που είναι επικεφαλής των ερευνών για υποθέσεις που έχουν να κάνουν με τεχνολογία, Ρομπέρτο Φερνάντεζ, είχε «φυσιολογική εμφάνιση» και είχε μια συνηθισμένη κατά τα άλλα ζωή, που δεν δημιουργούσε υποψίες σχετικά με τις παράνομες δραστηριότητές του.
Ο 53χρονος επεξεργαζόταν τα βίντεό του, συνοδεύοντάς τα με μουσική, βάζοντάς τους εφέ όπως slow-motion όταν εμφανίζονταν πρόσωπα ή γεννητικά όργανα κ.α.
Αυτό που έκανε ήταν να βάζει το σακίδιο, στο οποίο βρισκόταν το κινητό, μόλις κάτω από τη γυναίκα- στόχο. Το τηλέφωνο βρισκόταν σε μια πλαϊνή τσέπη με μια μπαντάνα, έτσι ώστε να ξεπροβάλλει λίγο, και ήταν «ασφαλισμένο» με κολλητική ταινία και φερμουάρ, για να μη φαίνεται από έξω. Οι γυναίκες που στόχευε φορούσαν μίνι φούστες ή κοντά φορέματα, ενώ δεν έκανε διακρίσεις όσον αφορά στην ηλικία ή την εθνικότητα. Μεταξύ τους ήταν και δύο ανήλικες.
«Ποτέ δεν καταλάβαιναν ότι τις βιντεοσκοπούσε» είπε ο Φερνάντεζ. «Το πολύ να ενοχλούνταν επειδή το σακίδιο ήταν κοντά τους και να απομακρύνονταν» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο 53χρονος τραβούσε βίντεο σχεδόν κάθε μέρα, αποκτώντας εμπειρία και ρισκάροντας όλο και πιο πολύ.
H σύλληψή του κατεγράφη σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η αστυνομία διερευνούσε την υπόθεση για εβδομάδες πριν τον ταυτοποιήσει και βρει πού ζούσε και εργαζόταν. Επίσης, οι αρχές ήταν σε επαφή με θύματα, που είχαν κάνει σχετικές καταγγελίες. Ο ίδιος πλέον αντιμετωπίζει κατηγορίες για παραβίαση ιδιωτικότητας, καθώς και για κακοποίηση, μαστροπεία και αποπλάνηση ανηλίκων, έχοντας βιντεοσκοπήσει τις δύο ανήλικες.
Όπως τόνισε ο Φερνάντεζ, δεν διαπιστώθηκαν σκοποί κερδοσκοπικής φύσης. «Κίνητρό του ήταν η λαγνεία» πρόσθεσε σχετικά. Ο 53χρονος δεν είχε ποινικό μητρώο.
Οι έρευνες άρχισαν αφού έγιναν αντιληπτά βίντεο τα οποία είχαν ανεβεί σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου και είχαν τραβηχτεί στη Μαδρίτη. Η αστυνομία τον συνέλαβε ενώ τραβούσε βίντεο κάτω από τη φούστα μιας γυναίκας στο μετρό. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως ήταν αυτός που είχε τραβήξει τα βίντεο, και συνελήφθη έχοντας στην κατοχή του το κινητό και το σακίδιο. Στο σπίτι του βρέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι και έναlaptop, με δεκάδες gigabytes βίντεο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.