Λίνα Μενδώνη: Στην Πάτρα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Η εποχή του Ολυμπιακού Ύμνου – Ολυμπιακοί Αγώνες – Στο σπίτι του Κωστή Παλαμά»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την έκθεση με θέμα «Η εποχή του Ολυμπιακού Ύμνου – Ολυμπιακοί Αγώνες – Στο σπίτι του Κωστή Παλαμά» που περιλαμβάνει ολυμπιακά και αθλητικά κειμήλια εγκαινίασε το απόγευμα της Δευτέρας στη Στέγη Γραμμάτων «Κ. Παλαμάς» η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Η κ. Μενδώνη στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε αναφέρθηκε στην ιστορία του Ολυμπιακού Ύμνου σε στίχους του Κ. Παλαμά και σύνθεση του Σαμάρα, λέγοντας πως πρόκειται για έναν Ύμνο που κέρδισε τη μουσικοποιητική αθανασία εμπνέοντας δεκάδες άλλους ύμνους και εμβατήρια.
Η υπουργός χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την έκθεση και ευχαρίστησε δημόσια τον Αθανάσιο Στεφανόπουλο για την αγορά και την αποκατάσταση του σπιτιού του Κωστή Παλαμά στην οδό Κορίνθου, όπως επίσης, και το Δ.Σ. της Στέγης για την προσφορά του.
«Σας χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί εκφράζετε τον εθελοντισμό, τον οποίο αποκτήσαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τον ξεχάσαμε… Όμως πρέπει να τον ξαναβρούμε τώρα που η πατρίδα μας ξεκινά κάνοντας καινούργια βήματα», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση παραχώρησαν εκθέματα από την προσωπική τους συλλογή, ο Αντώνης Σκιαθάς και ο Φίλλιπος Ανδριόπουλος.
Μεταξύ άλλων είδαμε την πρώην υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου, τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τον Γιώργο Παπανδρέου, τους Σπύρο Δεμαρτίνο και Νίκο Τζανάκο, τον Θόδωρο Δούρο με τον Γιώργο Κιμούλη και πολλούς άλλους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.