Κάρπαθος: Ανασύρθηκε η σορός του δεύτερου δύτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δύο δυτών στην Κάρπαθο που αγνοούνταν από το Σάββατο.

Η τελευταία πράξη της τραγωδίας που σημειώθηκε στην Κάρπαθο δόθηκε σήμερα, Δευτέρα, με την ανάσυρση και της δεύτερης σορού από το κλιμάκιο της μονάδας υποβρύχιων αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής τη διαδικασία ανάσυρσης των δύο δυτών που βρίσκονταν σε βάθος περίπου 50 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, οπότε και ανέσυραν την σορό ενός εκ των δύο άτυχων δυτών.

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με πληροφορίες τρεις δύτες, Τσεχικής και Ιρανικής καταγωγής, πήγαν για κατάδυση κοντά στην περιοχή Λευκό Καρπάθου στην περιοχή Σωκάστρου.

Βούτηξαν στη θάλασσα, ενώ σε βάθος 35 μέτρων υπήρχε χαράδρα με διάμετρο 1,5 μέτρου. Στα 50 μέτρα βάθος υπήρχε άνοιγμα της σπηλιάς, και εκεί εντοπίστηκαν νεκροί.

Ο ένας από τους δύο άνδρες ήταν γνώστης της περιοχής. Εδώ και 7 χρόνια πήγαινε στην Κάρπαθο για καταδύσεις. Το συγκεκριμένο σπήλαιο όμως δεν το είχε ανακαλύψει στην περιοχή.

Τα λάθη που οδήγησαν στην τραγωδία

Μοιραία λάθη απειρίας στοίχισαν τη ζωή, όπως όλα δείχνουν, στους δύο άνδρες στην Κάρπαθο.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν οι δύτες δεν είχαν νήμα, δηλαδή τον οδηγό επιστροφής τους στην επιφάνεια της θάλασσας, διέθεταν μόνο μία μπουκάλα οξυγόνου, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν είχαν ηλεκτρονικό εξοπλισμό.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το ότι πήγαν σε ένα άγνωστο σπήλαιο, αλλά και εξαιτίας των ρευμάτων και των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή οδήγησαν στην τραγωδία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.