Ο καύσωνας έρχεται για να μείνει-Νέα ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η πρώτη γεύση του επικείμενου καύσωνα θα γίνει αισθητή από αύριο, με τον υδράργυρο να παραμένει στα ύψη μέχρι και το τέλος της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, η θερμοκρασία κατά τόπους -κυρίως στη θεσσαλική πεδιάδα και τη Δυτική Ελλάδα- θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Παρά ταύτα, η θερμή εισβολή θα φέρει θερμοκρασίες άνω των 37 και 38 βαθμών Κελσίου σε πολλές περιοχές της χώρας.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημοσιοποίησε τον παρακάτω χάρτη για την «πρόγευση» του καύσωνα, αύριο, Παρασκευή:

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλές θερμοκρασίες του καύσωνα και η απουσία φαινομένων θα ενισχύουν την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Ακόμη και την Παρασκευή 09/08 οπότε το μελτέμι στο Αιγαίο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 με 6 μποφόρ, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός σε αρκετές περιοχές, λόγω των ζεστών και ξηρών συνθηκών.

Πέραν της… δοκιμασίας του καύσωνα, η ομάδα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών επισημαίνει ότι το μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο θα ενισχυθεί από το Σάββατο 10 Αυγούστου και θα φτάνει τοπικά τα 7 μποφόρ, με ενδεχόμενο να προκληθούν μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.