Οι γονείς που μπήκαν ανάμεσα στο μωρό τους και τις σφαίρες του τρομοκράτη του Ελ Πάσο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Χουάν δε Διός Βελάσκες και η γυναίκα του Εστέλα Νικολάσα από τη Σιουδάδ Χουάρες στο Μεξικό μετακόμισαν πριν από έξι μήνες στο Ελ Πάσο του Τέξας. Το πρωί του Σαββάτου, το ζευγάρι πήγε να ψωνίσει, όπως έκανε πλέον κάθε Σάββατο στο πολυκατάστημα Walmart της περιοχής του.

Στο ίδιο πολυκατάστημα εξαπέλυσε επίθεση ο λευκός τρομοκράτης Πάτρικ Κράσιους ο οποίος κατάφερε να σκοτώσει 20 ανθρώπους και να τραυματίσει 24.

Τη στιγμή που ο δράστης άρχισε να πυροβολεί ο 77χρονος Χουάν και η 65χρονης Εστέλα πλησίαζαν την είσοδο του πολυκαταστήματος και τότε άκουσαν τους πυροβολισμούς, σύμφωνα με την ανιψιά τους, Νόρμα Ράμος.

Και τώρα ο Χουάν, μπήκε μπροστά από τη γυναίκα του για την να την προστατέψει από τις σφαίρες. Δέχθηκε από μικρή απόσταση μια σφαίρα από το όπλο του 21χρονου δράστη.

«Η σφαίρα τον διαπέρασε και χτύπησε τη θεία μου, την Εστέλα», είπε η Ράμος στο Reuters. O δε Χουάν «χτυπήθηκε στην πλάτη».

Ο ηλικιωμένος έχει ήδη υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Ντελ Σολ του Ελ Πάσο, αλλά μπορεί να χρειαστεί να ξαναμπεί στο χειρουργείο: η σφαίρα χτύπησε ζωτικά όργανα, σύμφωνα με τη Ράμος.

Η Εστέλα χτυπήθηκε στο στομάχι. Χειρουργήθηκε και αν και η κατάσταση της είναι σοβαρή, τουλάχιστον έχει σταθεροποιηθεί.  βρίσκεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Oι γονείς που «έφαγαν» τις σφαίρες για να σώσουν το μωρό της

Πιθανότατα λίγα μόλις μέτρα πιο πέρα, Μια 25χρονη γυναίκα που βρισ΄κονταν επίσης στο Wallmart την ώρα της επίθεσης, είχε την ίδια αντίδραση με τον 77χρονο Χουάν αλλά στη δική της περίπτωση, ήθελε να σώσει το μόλις δύο μηνών μωρό της.

Η Τζόρνταν Ανκόντο μπήκε μπροστά στο το μωρό και το σώμα της δέχθηκε όλες τις σφαίρες που έριξε προς τη μεριά της ο λευκός τρομοκράτης.

Το βρέφος νοσηλεύεται τραυματισμένο ελαφρά, ενώ οι γιατροί που το εξέτασαν αναφέρουν οι τραυματισμοί του οφείλονται από την πτώση του στο έδαφος, την ώρα που η μητέρα του έπεφτε νεκρή, κρατώντας το στην αγκαλιά της.

Λίγο αργότερα, όπως γράφει ο Guardian, αποκαλύφθηκε πως και ο σύζυγος της 25χρονος είχε μπει πρώτος ανάμεσα στον δράστη και στη γυναίκα του, σύμφωνα με την εξαδέρφη της Ανκόντο που τώρα σχολιάζει «Αυτό που έκανε δείχνει ποια ήταν, ως άνθρωπος. Έδωσε τα πάντα για το μωρό της».

Τραυματίες τρία μάλη της ίδιας ο οικογένειας

Ανάμεσα στους ανθρώπους που τραυματίστηκαν είναι τρία μέλη της ίδιας οικογένειας, ο πατέρας, η μητέρα και η δεκάχρονη κόρη τους, αναφέρουν αναρτήσεις συγγενών τους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Ο Μάριο δε Άλμπα Μόντες, 45 ετών, χτυπήθηκε στην πλάτη· η γυναίκα του, η Ολίβια Μαρισκάλ Ροδρίγκες, 44, χτυπήθηκε στο στήθος και στην πλάτη· η κόρη τους τραυματίστηκε στο πόδι.

Για τη Νόρμα Ράμος, η επίθεση του Σαββάτου δεν είχε ουσιαστικά διαφορά από τα αναρίθμητα άλλα mass shootings —τις επιθέσεις με τη χρήση πυροβόλων όπλων που έχουν τέσσερα ή περισσότερα θύματα— τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Το Μεξικό βιώνει επίσης φέτος νέα έξαρση των φόνων, αλλά η Ράμος επισημαίνει πως η κατάσταση στη χώρα της έχει διαφορά, διότι πολλά από τα θύματα συνδέονται με τις συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος. Αντιθέτως «στις ΗΠΑ, δολοφονούνται αθώοι, σκοτώνονται καλοί άνθρωποι.»

Η Νόρμα δουλεύει σε εργοστάσιο κοντά στα σύνορα. Είπε ότι ποτέ της δεν σκόπευε να ζητήσει βίζα για να επισκεφθεί τις ΗΠΑ. Ως χθες. Εύχεται να μπορούσε απλά να τρέξει να βρεθεί στο πλευρό των δικών της ανθρώπων. «Ήθελα να ήμουν εκεί», είπε.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.