Επίσκεψη στα Καλάβρυτα του νέου Γερμανού Πρέσβη στην Ελλάδα(ΦΩΤΟ)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο νέος Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ επισκέφθηκε χθες 7 Αυγούστου 2019, την μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων όπου τον υποδέχθηκαν ο απερχόμενος Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Λαζουράς και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Όπως ανέφερε το «kalavrytanews.com», είναι η πρώτη επίσκεψη που κάνει ο νέος Πρέσβης στην Ελληνική επικράτεια, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του & προφανώς θέλοντας να δώσει έναν συμβολικό χαρακτήρα και να τιμήσει τη μνήμη των τόσων αθώων θυμάτων της θηριωδίας του Δεκέμβρη του ’43, πήγε στα Καλάβρυτα.

Ο 58χρονος διπλωμάτης συνοδευόταν από τη σύζυγό του και τον Πρόξενο της Γερμανίας στην Πάτρα, Ανδρέα Παπαδόπουλο.

 

Στην συνέχεια ο Πρέσβης, επισκέφθηκε το Τόπο Θυσίας, πήγε και στο σημείο με τα αναμμένα καντήλια, όσα και οι εκτελεσθέντες άνδρες και αμέσως μετά ξεναγήθηκε στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ο Ερνστ Ράιχελ είναι βαθύς γνώστης της ιστορίας των Βαλκανίων και της Ελλάδας καθώς έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής στην αντίστοιχη Διεύθυνση του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Είναι δε χαρακτηριστικό της σημασίας που δίνει πλέον το Βερολίνο στην Αθήνα και την περιοχή, όπως έγραψε το www.news247, το γεγονός πως ο Ερνστ Ράιχελ υπηρετούσε έως το 2016 στην Ουκρανία, μια πολύ σημαντική χώρα για τη Δύση.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.