Δήμος Πατρέων: Από τις 19 Αυγούστου οι αιτήσεις για δωρεάν φροντιστήριο ξένων γλωσσών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων γνωστοποιεί ότι, ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου και θα διαρκέσουν μέχρι την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη, οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα “Δωρεάν Ξενόγλωσσα Φροντιστήρια για παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών”. O Κοινωνικός Οργανισμός καλύπτει την αγορά των ξενόγλωσσων βιβλίων, όσων παιδιών εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα, αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου η οποία συνεχίζει:

Αρωγός της συγκεκριμένης δράσης, είναι ο Σύλλογος PALSO (Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αχαΐας) καθώς και  άλλα φροντιστήρια, που προσφέρουν αφιλοκερδώς κάθε χρόνο από τις θέσεις τους,  για παιδιά   οικογενειών που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν  οικονομικά, τους οποίους και ευχαριστούμε για άλλη μια φορά. Πέρσι εξυπηρετήθηκαν 241 παιδιά  στα ως άνω Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών (Αγγλικά, Ιταλικά, Γαλλικά).

Η επιλογή θα γίνει με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία κατατίθενται σε φωτοτυπίες είναι τα ακόλουθα:

1.     Δήλωση Φορολογικού Έτους  2018 (Ε1)

2.     Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3.     Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

4.     Αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας, μισθοδοσία ή σύνταξη γονέων

5.     Απόφαση ΚΕΠΑ ατόμου με αναπηρία και απόφαση επιδότησης (αν υπάρχει)

6.     Συμβόλαιο μίσθωσης κατοικίας και επίδομα στέγασης (αν υπάρχει)

7.     Δικαστική απόφαση επιμέλειας παιδιών (σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης)

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Ελ. Βενιζέλου 38 & Σολωμού, και ώρες 09:00-13:00.

Οι ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων που θέλουν να ενημερωθούν ή να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρόγραμμα, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπεύθυνη του Προγράμματος κυρία Βάλια Αλεξανδρίδη : 2610-311561.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.