Διάβασε την πιο εύκολη συνταγή για την προσαρμογή σου μετά τις διακοπές!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Αύγουστος φτάνει σιγά-σιγά στο τέλος του και όλοι επιστρέφουν στην πραγματικότητα της πόλης μετά τις διακοπές. Αν λοιπόν, είσαι κι εσύ από αυτούς που γύρισαν ήδη και δεν κάνουν ακόμα ηλιοθεραπεία σε κάποια από τις πανέμορφες παραλίες της χώρας μας, τότε ήρθε η ώρα να αρχίσεις πάλι να μαγειρεύεις, γιατί η ταβέρνα μετά τις βουτιές έμεινε πίσω στο νησί. Δεν χρειάζεται όμως, να σε αγχώνει.

Διάβασε την πιο εύκολη συνταγή για την προσαρμογή σου μετά τις διακοπές!

Ζουμερό τουρλού λαχανικών της εποχής με τηγανητά αυγά
Συστατικά
1 κ. σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 μέτρια κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλυκού θυμάρι
1 κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
1 μέτρια πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
2 μεγάλα αυγά

Τρόπος μαγειρέματος
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρισε το κρεμμύδι για πέντε λεπτά.
Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για άλλο ένα λεπτό.
Πρόσθεσε και το κολοκύθι και συνέχισε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.
Ρίξε τις ντομάτες, το θυμάρι και την πάπρικα και σιγόβρασε για 20 λεπτά.
Στο φούρνο ψήσε την πιπεριά ολόκληρη για 15 λεπτά, αφαίρεσε τα σπόρια και το κοτσάνι και κόψ’ την σε κυβάκια.
Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, πρόσθεσε την ψητή πιπεριά και αλατοπίπερο και άφησε να κρυώσει το φαγητό.
Τηγάνισε τα αυγά σε ένα τηγάνι με ελάχιστο λάδι.
Σέρβιρε το τουρλού με έξτρα πιπέρι και με ένα αυγό σε κάθε πιάτο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.