Απίστευτο ράλι για τα ελληνικά ομόλογα- Στο 1,6% η απόδοση του 10ετούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απίστευτο ράλι κάνουν πλέον τα ελληνικά ομόλογα, με τις αποδόσεις τους να βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά, και τα επιτόκια δανεισμού να καταγράφουν την μεγαλύτερη μείωση διεθνώς.

Με ότι αυτό συνεπάγεται για το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου.

Ετσι η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,647% με πτώση 4,3% σε σχέση με χθες ενώ και το spread- η διαφορά δηλαδή του ελληνικού επιτοκίου με το γερμανικό- σημειώνει νέα πτώση στις 234 μονάδες.

Ανάλογες επιδόσεις σημειώνουν και τα 5ετή ομόλογα, γεγονός που η αγορά εκτιμά μπορεί να οδηγήσει σε νέα έξοδο στις αγορές.

Οι θεαματικές επιδόσεις των ελληνικών ομολόγων που γυρίζουν στην εποχή πρό κρίσης, και που έχουν ξεκινήσει ήδη λίγο πριν τις ευρωεκλογές, δείχνει οτι η οι επενδυτές εκτιμούν ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας βελτιώνονται ραγδαία και ότι επίκειται και αναβάθμιση της ελληνικής Οικονομίας από τους διεθνείς Οίκους, μετά την άρση και των capital controls.

Υπολογίζεται ότι η μείωση του κόστους δανεισμού της χώρας έχει πέσει από την αρχή του χρόνου έως και 60%, ενώ είναι προφανές ότι διευκολύνει και την διαπραγμάτευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.