Ανακοινώθηκαν οι βάσεις στα ΑΕΙ: Δείτε τα αποτελέσματα στο site του Υπουργείου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου, που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://results.it.minedu.gov.gr.

Για να δουν ό,τι τους αφορά, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε ότι για τα παιδιά που μπαίνουν τώρα στην Γ’ Λυκείου δεν θα αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στους βασικούς του άξονες, αλλά θα γίνουν ορισμένες μόνο βελτιώσεις. Ωστόσο η κυβέρνηση θα εξετάσει το θέμα για τους μαθητές της Β’ Λυκείου.

Όσον αφορά στις βάσεις των εφετινών εξετάσεων, αυτές, όπως είπε η κ. Κεραμέως, κινούνται σε μεγάλο βαθμό πτωτικά. Εξαίρεση αποτελούν κυρίως οικονομικές σχολές σε μεγάλες περιφέρειες, σχολές πληροφορικής, αλλά αστυνομικές σχολές.

Όπως εξήγησε η πτώση στις νομικές σχολές κυμαίνεται στα 100 με 200 μόρια, στις ιατρικές σχολές στα 200 με 300 μόρια, οι πολυτεχνικές σχολές στα 300 με 800 μόρια, οι παιδαγωγικές στα 600 μόρια, οι μαθηματικές στα 500 με 1.000 μόρια.

Τα αποτελέσματα αφορούν σχεδόν 104.000 υποψηφίους εκ των οποίων οι 80.000 εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το 23% των υποψηφίων εισάγεται στην σχολή της πρώτης προτίμηση τους. Οι γυναίκες έχουν πάλι την πρωτιά, καθώς σημειώνουν επιτυχία στο 53,48% και οι άνδρες ακολουθούν με 46%.

Σύμφωνα με την υπουργό βαθμολογίες κάτω από τη βάση έχουν λάβει περίπου το 25% των μαθητών των γενικών λυκείων και το 40% των επαγγελματικών. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει πως σχεδιάζει να επαναφέρει μία ελάχιστη βάση εισαγωγής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.