Αχαΐα: Σύσκεψη στον Δήμο Ερυμάνθου για την αντιπυρική ετοιμότητα τον Αύγουστο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ν. Αχαΐας Νικόλαος Ρουμελιώτης χθες το πρωί μετέβη στον Δήμο Ερυμάνθου και είχε σύσκεψη με τον νέο αλλά και τον απερχόμενο Δήμαρχο, Θεόδωρο Μπαρή και Θάνο Καρπή. Επί τάπητος τέθηκαν τα θέματα πολιτικής προστασίας και η ετοιμότητα τόσο από πλευράς Πυροσβεστικής όσο και από πλευράς Δήμου.

Αφορμή αποτέλεσε η προχθεσινή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε μια άκρως επικίνδυνη περιοχή – σε απόσταση αναπνοής από πευκοδάσος- στη Χιόνα Τριταίας.

Ο κ. Ρουμελιώτης σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε την Δημοτική Αρχή να βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση και σε ετοιμότητα καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι άκρως επικίνδυνη κυρίως λόγω των ανέμων που συμβάλλουν στην γρήγορη επέκταση μιας πύρινης εστίας.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τον απερχόμενο δήμαρχο Ερυμάνθου Θάνο Καρπή γα την πολυετή καλή συνεργασία των δυο πλευρών με στόχο την πρόληψη και καταστολή των πυρκαγιών καθώς επίσης την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του δασικού μας πλούτου.

Επίσης, ο κ. Ρουμελιώτης ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο δήμαρχο Ευρυμάνθου Θεόδωρο Μπαρρή, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα από την 1η Σεπτεμβρίου και του επεσήμανε ότι ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς παραμένει και τον μήνα Σεπτέμβριο δεδομένων των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Οι κ.κ. Καρπής και Μπαρής με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον κ. Ρουμελιώτη και το σύνολο των πυροσβεστών για την εποικοδημητική τους συνεργασία και στην άμεση ανταπόκρισή τους προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.