Οι 5 μικρές αλλαγές που θα αλλάξουν τη μέρα σου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το πρωί είναι μια σημαντική στιγμή της ημέρας, γιατί το πώς θα περάσουμε το πρωινό μας μπορεί συχνά να μας πει το είδος της ημέρας που θα έχουμε.

Οι περισσότεροι κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. Προκειμένου να κερδίσουμε λίγα λεπτά ύπνου το πρωί, σηκωνόμαστε οριακά πριν να φύγουμε για την δουλειά με αποτέλεσμα να μην μας μένει χρόνος ούτε να φάμε ένα καλό πρωινό, αλλά ούτε να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας.

Το πρωινό ξύπνημα είναι πάντα πολύ δύσκολο, ειδικά αν δεν έχεις κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ ή έχεις ξενυχτίσει με τους φίλους σου σε κάποιο μπαράκι.

Δεν παύει όμως να είναι και το ξεκίνημα μιας νέας γεμάτης ημέρας με πολλές υποχρεώσεις. Τις περισσότερες φορές πετάγεσαι από το κρεβάτι αργοπορημένη και ξεκινάς τη μέρα σου βιαστικά. Ντύνεσαι βιαστικά, έχεις άγχος μην αργήσεις στο γραφείο και σίγουρα ο καφές δεν είναι πρωινό.

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο του Inc.com υπάρχουν 5 μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις το πρωί και να βελτιώσεις την υπόλοιπη ημέρα σου. Πρόκειται απλά για αλλαγή συνηθειών στην πρωινή ρουτίνα σου.

Οι παρακάτω ιδέες αποτελούν την σύνθεση μιας πρωινής ρουτίνας που θα βελτιώσουν την ψυχική υγεία σου: δραστηριότητες που μπορούν να προετοιμάσουν το έδαφος για μια παραγωγική και θετική ημέρα.

1. Πρωινό

Είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το παραβλέπεις. Οφείλεις στον οργανισμό σου να τον ενισχύσεις με τα καλύτερα πράγματα που περιέχει το ψυγείο σου. Επιπλέον εάν έχεις παιδιά, παίξε λίγο μαζί τους. Θα σε κάνει να νιώσεις πιο όμορφα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας σου.

2. Τρέξιμο

Ξύπνα νωρίτερα και τρέξε για δέκα λεπτά. Αξίζει να το δοκιμάσεις, όσο κι αν νομίζεις ότι είναι κουραστικό. Θα σου δώσει ενέργεια και θα σου φτιάξει τη διάθεση.

3. Yoga

Βρες ένα πρόγραμμα στο διαδίκτυο για εύκολες βασικές κινήσεις και αφιέρωσε πέντε-δέκα λεπτά σε αυτό. Είναι αρκετό και θα δεις διαφορά στην διάθεσή σου.

4. Κράτα σημειώσεις

Ξεκίνα την ημέρα σου με πρόγραμμα. Αυτό θα σου δώσει μια κατεύθυνση και θα σε βοηθήσει να είσαι οργανωτική.

5. Μουσική

Αυτό που θα κάνει περισσότερο χαρούμενη κάθε πρωί είναι να ακούς μουσική. Η έμπνευση πηγάζει από την μουσική. Ό,τι κι αν κάνεις να συνοδεύεται από μουσική. Θα σε κάνει να χαμογελάς και όλοι θα αναρωτιούνται τον λόγο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.