112: Αποστολές μηνυμάτων στους Αχαιούς για τον κίνδυνο φωτιάς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μηνύματα που καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς, στέλνονται σήμερα από την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το γνωστό 112, στους συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται σε Αχαΐα και Ηλεία.

Χθες, το μήνυμα στάλθηκε μαζικά σε όσους βρίσκονταν στις περιοχές ακραίου και υψηλού κινδύνου.

Σημειώνεται πως τα μηνύματα είναι ηχητικά (CBS) και γραπτά (SMS).

Ωστόσο, χθες που ήταν η πρώτη ημέρα αποστολής μηνυμάτων από το 112, εστάλησαν σε άλλες περιοχές  τρεις και τέσσερις φορές μηνύματα που καλούσαν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί λόγω ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς.

Για την επαναληψιμότητα των προειδοποιητικών μηνυμάτων που έλαβαν οι πολίτες, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διευκρινίζει τα εξής:

Ανάλογα με τις μετακινήσεις του κάθε πολίτη το τελευταίο 24ωρο, πριν την αποστολή του προειδοποιητικού SMS, και τον αριθμό των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που έχουν εντοπίσει το σήμα του, προκύπτει και ο αριθμός των μηνυμάτων που θα πάρει από το σύστημα.

Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης είχε κινηθεί από χθες έως σήμερα, έστω οριακά σε τρεις διαφορετικές περιφερειακές ενότητες (περιοχές) και έχει εντοπισθεί το σήμα του κινητού του από τρεις διαφορετικές κεραίες, τότε αναμένεται να λάβει τρία μηνύματα.

Παράλληλα, στο επόμενο διάστημα, θα ξεκινήσει μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, με πρωτοβουλία της ΓΓΠΠ, για το πώς θα ρυθμίσουν οι πολίτες τα κινητά που δεν έχουν κατεβάσει το πρόγραμμα για την ενημέρωση με μηνύματα CBS, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν με τον τρόπο αυτό τις ειδοποιήσεις. Στην τελική λύση θα μπορούν να στέλνονται ειδοποιήσεις και σε σταθερά τηλέφωνα.

Τονίζεται ότι σε κάθε περίπτωση οι πολίτες έχουν από πριν την δυνατότητα να τηλεφωνούν για βοήθεια ή για να αναφέρουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στο 112.

Αυτή την στιγμή δεν έχει ολοκληρωθεί ο αυτόματος γεωεντοπισμός του τηλεφώνου που καλεί, κάτι που θα γίνεται άμεσα στην τελική λειτουργία του 112, αν και τώρα είναι δυνατή μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, που συνεργάζονται με τα συντονιστικά κέντρα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.