Βουλή: Η Φώφη Γεννηματά για ΕΝΦΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τον προβληματισμό της για την χρονική ισχύ του μέτρου για τον ΕΝΦΙΑ εξέφρασε από το βήμα της Βουλής, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά ανακοίνωσε ότι το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει την τροπολογία για το Ελληνικό, ενώ υποστήριξε ότι «αλλάζουν οι όροι του Νόμου και της συμφωνίας για την Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά.

«Τις διατάξεις για την μείωση του ΕΝΦΙΑ και τις 120 δόσεις έχουμε ήδη δηλώσει πως τις υπερψηφίζουμε. Περιλαμβάνονται εξ’ άλλου και στο δικό μας πρόγραμμα, το Σχέδιο Ελλάδα, και τις έχουμε καταθέσει με Πρόταση Νόμου από τον Δεκέμβρη. Ασκήσαμε και έντονη κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τις 120 δόσεις που τις έκανε 24. Οφείλω όμως να επισημάνω ότι η παρούσα ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ αφορά μόνο το 2019. Δεν διασφαλίζεται η εφαρμογή του μέτρου για τα επόμενα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές ότι οι αποσπασματικές ρυθμίσεις «ανακούφισης» πολιτών και επιχειρήσεων, όσον κι αν είναι αναγκαίες, δεν αντιμετωπίζουν οριστικά τα προβλήματα, γιατί δεν εντάσσονται σε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Επίσης το κρίσιμο ερώτημα παραμένει. Υπάρχει ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος για αυτές;

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.