Ο τυφώνας Μπάρι απειλεί τη Λουιζιάνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Λουϊζιάνα καθώς πλησιάζει ο «Μπάρι» που από τροπική καταιγίδα αναβαθμίστηκε ήδη σε τυφώνα κατηγορίας 1 στην πεντάβαθμη κλίμακα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων στις ΗΠΑ.

«Επικίνδυνη άνοδος της στάθμης των υδάτων, ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι πλήττουν τις βορειοκεντρικές ακτές του Κόλπου» του Μεξικού, αναφέρουν οι μετεωρολόγοι διευκρινίζοντας ότι ο τυφώνας συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν στα 120χλμ/ώρα κι ότι αναμένεται να εξασθενίσει, αφού φθάσει στη Λουϊζιάνα, που ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ήδη κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Πέμπτη.

Συναγερμός για πλημμύρες από τον τυφώνα Μπάρι
Ο τυφώνας κινείται με ταχύτητα μόλις 10 χλμ/ώρα προς τα βορειοδυτικά και αναμένεται να πλήξει σφοδρότερα μια περιοχή δυτικά της Νέας Ορλεάνης με τις Αρχές να προειδοποιούν ότι οι πλημμύρες και η φουσκοθαλασσιά μπορεί να απειλήσουν ζωές.Χιλιάδες κάτοικοι έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις περιοχές που αναμένεται να σαρώσει ο τυφώνας, ενώ άλλοι έχουν ειδοποιηθεί να αναζητήσουν καταφύγιο. Πάνω από 60.000 νοικοκυριά έχουν ήδη μείνει από το πρωί χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις από και προς το διεθνές αεροδρόμιο «Λούις Άρμστρονγκ» της Νέας Ορλεάνης.

Η πολυπληθέστερη πόλη της Λουιζιάνα αναμένεται να αποφύγει τα χειρότερα, αλλά όπως είπε ο κυβερνήτης της Πολιτείας , Τζον Μπελ Έντουαρντς, «ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις πώς θα λειτουργήσει η Μητέρα Φύση». Μετά τις πρόσφατες σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που ακολούθησαν η ανησυχία είναι έντονη στη Νέα Ορλεάνη. Τα αντιπλημμυρικά έργα έχουν ενισχυθεί μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Κατρίνα με τους άνω των 1.800 νεκρούς το 2005 και τα τείχη φθάνουν τα έξι με επτά μέτρα. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ η στάθμη του ποταμού Μισσισιπή μπορεί να ανεβεί έως και 5,5 μέτρα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.