Ο Τσίπρας εγκατέλειψε τη Σύνοδο Κορυφής και επιστρέφει Ελλάδα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Είμαστε κοντά, αλλά όχι ακόμα», ήταν η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι κοντά σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των άλλων ευρωπαϊκών θεσμών.

Αμέσως μετά τη διακοπή των εργασιών του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο στις 12:00, ώρα Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας αναχώρησε από τις Βρυξέλλες και θα μεταβεί στο Ηράκλειο, όπου στις 20.30 θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Με καθυστέρηση τριών ωρών ξεκίνησε η Σύνοδος Κορυφής -Ψάχνουν τους νέους επικεφαλής της ΕΕ
Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ για τη στελέχωση των κορυφαίων πόστων της Ένωσης, κατέληξαν σε αδιέξοδο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ντόναλντ Τουσκ, Πρέμπεν Άαμαν, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση και να την αναβάλει για αύριο στις 11 το πρωί τοπική ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας δεν θα επιστρέψει στις Βρυξέλλες αύριο για την κρίσιμη επιλογή των επικεφαλής της ΕΕ.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα εκπροσωπηθεί από τον Ισπανό πρωθυπουργό
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Αλέξης Τσίπρας θα εκπροσωπηθεί από τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, στην αυριανή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, η οποία είναι συνέχεια της σημερινής που διακόπηκε.Η συνεδρίαση της Τρίτης θα έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο την επιλογή των προσώπων που θα καταλάβουν τις ηγετικές θέσεις στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.