Θρίλερ στο Βατικανό: Χιλιάδες ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε κρύπτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Χιλιάδες οστά εντοπίστηκαν από ειδικούς εγκληματολόγους σε δύο οστεοφυλάκια εντός του Βατικανού, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της έφηβης Εμμανουέλα Ορλάντι το μακρινό 1983, η οποία παραμένει ανεξιχνίαστη.
Το Σάββατο, οι ερευνητές εξήγαγαν αμέτρητα οστά από τους ταφικούς θαλάμους που πιστεύεται ότι ανήκουν σε δεκάδες άτομα. Το Βατικανό δεν θέλησε να προβεί σε εικασίες σχετικά με τα νέα ανατριχιαστικά ευρήματα αλλά ένας εκπρόσωπος της οικογένειας Ορλάντι ήταν παρών κατά τη διάρκεια της μακάβριας ανακάλυψης.


Τα οστά θα υποβληθούν τώρα σε τεστ DNA προκειμένου να γίνει η ταυτοποίηση των νεκρών. Εκπρόσωπος του Βατικανού δήλωσε ότι είναι αδύνατο να προβλεφθεί πόσο καιρό θα διαρκέσει η ανάλυση, ωστόσο, όπως επεσήμανε και ο αδελφός της Εμμανουέλα Ορλάντι, αν υπάρχουν «πρόσφατα οστά» ανάμεσα στα εύρηματα, «αυτό θα είναι πρόβλημα για το Βατικανό».
Η αναζήτηση για την κόρη υπάλληλου του Βατικανού, που εξαφανίστηκε πριν από 36 χρόνια, ήταν γεμάτη με περίεργες ανατροπές. Η τελευταία από αυτές έλαβε χώρα στις 11 Ιουλίου, όταν μια ανώνυμη πληροφορία οδήγησε στην αναζήτηση τάφων όπου πιστεύεται ότι θάφτηκαν δύο πριγκίπισσες του 19ου αιώνα.


Ωστόσο, οι τάφοι βρέθηκαν εντελώς άδειοι, χωρίς οστά – ούτε της Ορλάντι, ούτε των πριγκιπισσών.
Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του Βατικανού ανακοίνωσαν ότι τα αρχεία δείχνουν πως οι εργασίες που έγιναν στο νεκροταφείο στα τέλη του 19ου αιώνα και ξανά πάλι πριν από 60 χρόνια, θα μπορούσαν να έχουν οδηγήσει στη μετακίνηση των οστών των πριγκιπισσών στα οστεοφυλάκια που βρίσκονται κάτω από την καταπακτή του Παπικού Τευτονικού Κολλεγίου, το οποίο στεγάζει το νεκροταφείο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.