Θ. Φωτίου: Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ η δωρεάν φιλοξενία 155.000 παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Για «γελοιοποίηση» της Ν.Δ. κάνει λόγο η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θ. Φωτίου, τονίζοντας ότι η δωρεάν φιλοξενία 155.000 παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς εξασφαλίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα αποτελέσματα για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκπλήρωσε την υπόσχεσή του ότι όλα τα παιδιά θα έχουν δωρεάν πρόσβαση  μέσα στο 2019 σε βρεφονηπιακούς σταθμούς» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφερε η κ. Φωτίου «το 2015 παραλάβαμε μόνο 79.000 θέσεις για παιδιά με δωρεάν είσοδο, προϋπολογισμού 172 εκατ. ευρώ, από τα οποία 160 από ΕΣΠΑ» ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε δυνατότητα πρόσβασης και στα παιδιά ανέργων και  φτωχών μητέρων, όπως και όλων των μεσαίων στρωμάτων με εισοδήματα μέχρι 27 -36 χιλ. ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών».

Επιπλέον, συνέχισε, «χρηματοδοτήσαμε δήμους για την ίδρυση νέων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, εκσυγχρονίσαμε το σύστημα και τη νομοθεσία και κυρίως  χρηματοδοτήσαμε το πρόγραμμα από όσα εξοικονομήσαμε με την έξοδο της  χώρας από τα μνημόνια».

«Φέτος, σε συνεργασία με τον τέως υπουργό Εσωτερικών κ. Αλέξη Χαρίτση και το υπουργείο Οικονομικών, δώσαμε συνολικά 270 εκατ. ευρώ, από τα οποία μόνο 60 εκατ. από το ΕΣΠΑ, έτσι ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δωρεάν θέση σε σταθμό. Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση υπογράφτηκε στις 30/5/2019 και η πρόσκληση από την ΕΕΤΑΑ δημοσιεύτηκε στις 7/6/2019» πρόσθεσε.

Βάλλοντας κατά της Ν.Δ. η κ. Φωτίου ανέφερε πως «αφού γελοιοποιήθηκε ως αντιπολίτευση υποσχόμενη 180 ευρώ σε κάθε παιδί το μήνα για είσοδο σε βρεφονηπιακό, όταν το κράτος πλήρωνε ήδη 210 ευρώ κατά μέσο όρο, υποσχέθηκε στη συνέχεια προεκλογικά ότι όλα τα παιδιά θα έχουν είσοδο σε βρεφονηπιακούς, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι αυτό το είχε εξασφαλίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ό,τι αφορά το δημογραφικό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι «είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα που απαιτεί μεγάλη σοβαρότητα και συνδυασμένες πολιτικές, όπως περιγράφει και το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής που εκδόθηκε στις 5/3/2019».

Η κ. Φωτίου καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «να ενημερωθεί σχετικά και να αποφεύγει εξαγγελίες περί ενίσχυσης των μητέρων που τεκνοποιούν πριν τα 30, οι οποίες αποδεικνύουν άγνοια για τη σημερινή κατάσταση των γυναικών, τόσο ως προς τις συνθήκες του εργασιακού τους βίου, όσο και ως προς τις νέες μορφές νοικοκυριών (μονογονεϊκές οικογένειες, σύμφωνο συμβίωσης, αναδοχή και υιοθεσία)».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.