Σύλλογος Αλυκής: “Χάσαμε τη Γαλάζια Σημαία λόγω σκουπιδιών” – Ετοιμάζουν αποκλεισμούς και αγωγές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό και διαφυγόντα κέρδη στις τοπικές επιχειρήσεις, πέραν της ψυχικής οδύνης και της ηθικής βλάβης που έχουν ήδη υποστεί, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλυκής “Ο Άγιος Νικόλαος”, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις μετά και από την αφαίρεση της “Γαλάζιας Σημαίας” από την παραλία, που έγινε για προφανείς λόγους όπως τονίζεται.

Την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιείται έκτακτο Δ.Σ. του Συλλόγου για να συζητηθούν διάφορες προτάσεις που περιλαμβάνουν τόσο αποκλεισμό της παραλιακής οδού μέχρι να γίνει αποκομιδή απορριμμάτων μέχρι και ομαδική αγωγή κατά παντός υπευθύνου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Το Δ.Σ. του συλλόγου Αλυκής, καλείται σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Τετάρτη το απόγευμα 31 Ιουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις έντονες αντιδράσεις των συμπολιτών μας για την ΤΡΑΓΙΚΗ εικόνα των σκουπιδιών , και προσπαθώντας να μη χαθεί και ο Αύγουστος για την παραλία Αλυκής.
Έχουν ήδη τεθεί προτάσεις και θα ακουστούν και άλλες μέχρι την Τετάρτη. Όπως, το κλείσιμο του δρόμου προς Αλυκή, με δημόσιο κάλεσμα προς όποιον συμπολίτη ή φορέα επιθυμεί να συμμετάσχει , στο ύψος του παλιού Λιμεναρχείου, είτε συμβολικά για λίγες ώρες, είτε μόνιμα μέχρι να γίνει αποκομιδή των απορριμμάτων.
Επειδή εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι για τη Δημόσια Ασφάλεια λόγω πιθανής πυρκαγιάς και για την υγεία των πολιτών, και αφού δε λαμβάνεται υπ όψιν η σοβαρότητα της προ μηνός Καταγγελίας του Συλλόγου Αλυκής στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, επειδή εγκυμονούν κίνδυνοι για μεγάλη οικολογική καταστροφή και επειδή χάθηκε για προφανείς λόγους η ” Γαλάζια Σημαία” για φέτος, υπάρχουν εισηγήσεις να προβούμε σε ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΉ κατά ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ.
Πρόταση για Αγωγή, που επανέρχεται προκειμένου οι συνυπογράφοντες φορείς και πολίτες να διεκδικήσουν ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ για την ηθική βλάβη που έχουν υποστεί, για την ψυχική οδύνη λόγω των κινδύνων που εγκυμονούν για την υγεία των ιδίων και των παιδιών τους, για τον κίνδυνο που διατρέχουν ανά πάσα στιγμή για την καταστροφή της περιουσίας τους από πιθανή πυρκαγιά , για την απαξίωση της παραλίας με όποια οικονομική βλάβη συνεπάγεται αυτό από την απώλεια των επισκεπτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, για τη δυσφήμηση του Δήμου μας από την απώλεια της ” Γαλάζιας Σημαίας “, κ.α..

Την Τετάρτη αποφάσεις, την Τετάρτη τα σπουδαία !!”

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.