Σία Αναγνωστοπούλου: Είναι ευρωπαϊκός πολιτισμός όσοι κατοικούν στη χώρα να έχουν πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στο προσφυγικό, τα θέματα ασύλου, την Συμφωνία των Πρεσπών και τις αρνητικές συνέπειες από την κατάργηση της απλοποίησης των διαδικασιών για την πρόσβαση προσφύγων και μεταναστών στην Δημόσια Υγεία μίλησε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου στην ΕΡΤ.

Σε δήλωση του ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι οι πρόσφυγες πρέπει να ζουν σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς και το πρώτο που έκανε αυτή η κυβέρνηση ήταν να καταργήσει τη χορήγηση ΑΜΚΑ σε αυτούς τους ανθρώπους, δηλαδή την ελεύθερη την απρόσκοπτη πρόσβασή τους στις δομές υγείας, αλλά και σε άλλες δημόσιες δομές. Αυτό δεν είναι συνθήκες αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς.

Η εγκύκλιος αυτή –που κατήργησε ο κ. Βρούτσης- ήταν η απλοποίηση της διαδικασίας, για ανθρώπους οι οποίοι έχαναν την αξιοπρέπειά τους και στους οποίους ζητούνται άπειρα χαρτιά τα οποία δεν μπορούσαν να προσκομίσουν και έδειχνε και να μη σεβασμό της χώρας μας στα πιστοποιητικά που ήδη είχαν όπως, όπως διαβατήρια και λοιπά.

«Όσο για το άσυλο και όλες αυτές τις διαδικασίες η δικιά μας μάχη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν να αλλάξει η συνθήκη του Δουβλίνου.  Η μετανάστευση δεν είναι της κάθε χώρας ξεχωριστά. Ο μηχανισμός χορήγησης ασύλου ήταν μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά σε ένα μεγάλο βαθμό επιταχύνθηκε. Το πρόβλημα αρχίζει όταν δεν μπορεί να γίνει η μετεγκατάσταση στην Ευρώπη όπως προβλέπεται και εκεί η αλληλεγγύη της Ευρώπης και ο σεβασμός στους κανόνες δεν έχει επιτευχθεί». Θα πρέπει να γίνει ένας κεντρικός σχεδιασμός και ευρωπαϊκό άσυλο αλλιώς το πρόβλημα θα διαιωνίζεται υποστήριξε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Ο λαϊκισμός έχει όρια, ότι έρχονται εδώ γιατί έχουν πρόσβαση στην υγεία. Ταυτοποίηση γίνεται των ανθρώπων απάντησε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ στον κ. Φωτηλά που ήταν στο πάνελ της ΕΡΤ ενώ αναρωτήθηκε αν πρέπει στη χώρα μας να κυκλοφορούν άνθρωποι είτε μετανάστες είναι είτε πρόσφυγες όταν νοσούν να περιφέρονται έτσι και να μην έχουν πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία;  Όσοι κατοικούν στην χώρα πρέπει να έχουν πρόσβαση στην Δημόσια Υγεία αυτό είναι ευρωπαϊκός πολιτισμός.

Η Ευρωπαϊκή διαδικασία ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας εξαρτάται από την πιστή τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Όλα τα ηρωϊκά που λέει η Ν.Δ. έχουν ήδη γίνει και κατοχυρώθηκαν στην Συμφωνία των Πρεσπών υπογράμμισε η κ. Αναγνωστοπούλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Τέλος η κ. Αναγνωστοπούλου διαμαρτυρήθηκε γιατί δεν τέθηκε ερώτηση σχετικά με την Νομική Σχολή της Πάτρας και ζήτησε να υπάρξει μια νέα εκπομπή με το θέμα αυτό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.