Το σχέδιο της UEFA για την προστασία ομάδων όπως ο Άγιαξ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι άνθρωποι της UEFA αναζητούν τρόπους για να κάνουν το προϊόν του Champions League πιο ελκυστικό και δίκαιο και έναν από εκείνους που έχουν στο μυαλό τους, τον αποκάλυψε ο πρόεδρός της, Αλεξάντερ Τσεφερίν, μέσω συνέντευξής του στους “Times”.
Αυτός είναι να προστατεύουν ομάδες μετά από μία εξαιρετική σεζόν, όπως για παράδειγμα τον Άγιαξ της περασμένης σεζόν ή την Λέστερ και την Μονακό τα προηγούμενα χρόνια, δίνοντάς τους το δικαίωμα να αγωνιστούν για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από τη στιγμή που θα φτάνουν τουλάχιστον μέχρι τα προημιτελικά.
“Θέλουμε να προστατέψουμε ομάδες όπως ο φετινός Άγιαξ ή η Μονακό και η Λέστερ τις προηγούμενες σεζόν. Ο Άγιαξ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά και τώρα είναι υποχρεωμένος να πουλήσει τους παίκτες του, επειδή δεν ξέρει αν θα προκριθεί στο νέο Champions League.
Δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να προστατέψουμε πάρα πολλούς συλλόγους, αλλά μόνο μερικούς. Η σκέψη μας είναι πως όποιος φτάσει μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο (προημιτελικά ή ημιτελικά) θα μπορεί να συμμετέχει και την επόμενη χρονιά.
Προς το παρόν είμαστε μόνο σε συζητήσεις. Θα τα ξαναπούμε στις 11 Σεπτεμβρίου και θα μιλήσουμε με τους συλλόγους”, τόνισε ο Τσεφερίν, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημιουργίας της Superlega με τη συμμετοχή των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, ήταν ξεκάθαρος: “Όσο θα είμαι εγώ εδώ, δεν θα συμβεί ποτέ”.
Επιπλέον, ο Νο 1 παράγοντας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας διευκρίνισε πως δεν χρειάζεται την έγκριση της FIFA για να διοργανωθεί αγώνας μεταξύ της κατόχου του Euro και εκείνης του Copa America, ενώ για τα παράπονα που ακούστηκαν για τη διεξαγωγή του τελικού του Europa League στο Μπακού, απάντησε:
“Η Άρσεναλ έκανε παράπονα. Εμείς όμως είμαστε η κυβέρνηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου παντού. Κάθε μέρος της Ευρώπης είναι μακριά από κάποιο άλλο”.

Κοινοποίηση


Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.