Πύργος του Άιφελ: Η αρχιτέκτονας από τον Λίβανο που έδωσε νέα πνοή στο εστιατόριο «Jules Verne»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Το να μπορείς να λες γεια σας κυρίες φτάνοντας σε ένα εργοτάξιο μπορεί να μην ακούγεται σημαντικό, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα» είπε η Αλίν Ασμάρ Ντ′ Αμάν, η αρχιτέκτονας που επιλέχθηκε να ανακαινίσει το «Jules Verne», το εστιατόριο που βρίσκεται στον δεύτερο όροφο του Πύργου του Άιφελ, 125 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Η αρχιτέκτονας από τον Λίβανο είναι μέλος της νέας δημιουργικής ομάδας που ανέλαβε το εστιατόριο, δουλεύοντας παράλληλα με τον σεφ Φρεντερίκ Αντόν του εστιατορίου Le Pre Catelan με αστέρι Michelin, ο οποίος δηλώνει ότι θέλει να μετατρέψει το ρεστοράν σε «ένα μαγευτικό γαστρονομικό προορισμό στο Παρίσι».


«Υπήρξαν πολλές γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτό το πρότζεκτ» δήλωσε η αρχιτέκτονας στο WWD προσθέτοντας ότι τα περίτεχνα μεταλλικά τραπέζια είναι δημιουργίες της Μαρί Κουρί, η οποία είναι καλλιτέχνης από τον Λίβανο με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά.
Τα πάνελ τοίχου από καθρέφτες δημιουργήθηκαν από τη Γαλλο-Σουηδέζα καλλιτέχνη, Ίνγκριντ Ντόνατ.
«Ήθελα να προβάλλω τη γυναικεία δημιουργικότητα» ανέφερε η Ασμάρ Ντ′ Αμάν, η οποία ίδρυσε το αρχιτεκτονικό στούντιο Culture in Architecture το 2011.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.